måndag 24 maj 2010

Tack!


100 tusen tack alla underbara bloggläsare!

På kort tid tog omvärlden till sig Annas blogg. Under 6 månader (från nov -09 till maj -10) har våra 25 inlägg attraherat cirka 900.000 besök av 100.000 unika besökare, vilka hedrat oss med 5.000 kärleksfulla kommentarer – wow!!

Läsekretsen har varit otroligt trogen. Över 70% har återkommit var tredje dag eller oftare, många läsare har kollat efter uppdateringar flera gånger per dag. 250 personer är ”följare” och får mejl så fort något nytt postas. Responsen har varit blixtsnabb. Många som följt Annas blogg har egna bloggar – närmare 800 andra bloggar har länkar till Annas blogg. Flera av dessa är namnkunniga bloggare; Vimmelmamman Lotta Grey, George Schottl från Himlen kan vänta, Magdalena Graf, m.fl. Bloggen har fått spridning långt utanför Sverige – besöken kommer från över 100 länder och har översatts till ca 50 andra språk. Det är nästan svårt att ta in dessa översvallande siffror.

Lovorden om bloggen är många och fina. Många nämner den varma positiva tonen, att vi skriver så vackert om något så svårt, att vi vågat beskriva vår svåra situation så naket och personligt, och att man som läsare blir ödmjuk inför livets förgänglighet och inser värdet i att leva här och nu. Jag blir oerhört stolt och glad att Annas blogg berört människor på det sättet. I gengäld har vi fått uppleva en närmast obeskrivlig våg av värme, kärlek och omtanke i form av hundratals kommentarer per inlägg, och inte en enda med negativ innebörd – utan bara kärlek!

Bloggen var för oss ett ovärderligt verktyg att meddela oss med omvärlden. Man har varken tid eller ork att hålla ens de närmaste uppdaterade genom telefon när man har det tufft. Den fick oss att med omsorg sätta ord på våra upplevelser och känslor. Och på det sätt den berört har både kända och okända kunnat känna delaktighet, få förståelse och visa omsorg. Dialogen som möjliggjordes var faktiskt lika viktig för våra vänner som för oss själva. Och för mig idag är mina upplevelser öppen terräng, inte minerad mark. Det är jätteviktigt för mig att mina vänner och bekanta har kunnat känna närhet med vår situation fastän den personliga kontakten med många varit nästan obefintlig. När vi nu ses eller hörs så kan vi prata om det jag varit med om utan att det känns komplicerat och svårt.


Tack alla ni kompetenta medmänniskor inom vård och omsorg!

I samband med Annas sjukdom träffade vi väldigt många människor inom vård och omsorg, de allra flesta otroligt kompetenta och professionella. Men det är inte för att ni gjorde era jobb ni förtjänar tack utan för att ni agerade medmänniskor, ni såg oss, inte patienten Anna och hennes bihang. I själva bemötandet och omhändertagandet möttes vi av ett stort mått av empati och värme. Några fick oss att känna oss speciella och nästan omhuldade. Vi ansåg oss lyckligt lottade att ha haft förmånen att ha fått vara i otroligt goda händer under hela resan.

Ett stort och varmt tack till alla er underbara medmänniskor på KS, Sabbatsberg, St. Göran, Stockholms Sjukhem och Carema – ingen nämnd vid namn, men heller ingen glömd.


Tack för blommor, gåvor, brev, hjälp, stöd, kärlek och omtanke

Ni är många som visat stöd, kärlek och omtanke under resans gång. Av familj, släkt, vänner, grannar, arbetsgivare, kollegor, bekanta, bloggläsare, m.fl. har vi fått blommor, besök, hjälp, brev, smycken, prydnader, nallar, mat, kakor, choklad, presentkort, kläder, minnesask och mycket annat. I många fall hade Anna inte möjlighet att tacka er personligen för detta så det gör jag nu – varmt tack!

Särskilt tack för de fina breven till Tilda med minnesberättelser om mamma Anna!


Tack för deltagande vid begravning och minnesstund i både tanke och handling

Annas begravning var ljus, personlig och starkt känslosam. Drygt 100 personer hedrade Annas minne genom att delta på begravningen och nästan lika många på minnesstunden. Samtidigt brann ett stort antal ljus runt om i landet och Anna var i mångas tankar den dagen.

Vi vill rikta ett stort och varmt tack för alla vackra blommor och hälsningar som kantade kistan. Allt gick i vitt och rosa precis som Anna önskade.

Stort tack till alla ni som stod i kö (!) för att lämna en fin hälsning i Tildas gästbok på minnesstunden.

Ett särskilt tack till prästen Anne Annerstedt som bidrog till det ljusa och fina avskedet. Tack även till alfa/Bardels begravningsbyrå och till Annas arbetsgivare Bluestep för värdefullt stöd.


Tack för minnesgåvor till Cancerfonden, Barncancerfonden och Bröstcancerfonden

Ett stort och varmt tack för alla kondoleanshälsningar och minnesgåvor som kommer forskning och stödjande verksamhet till godo. Totalt har över 60.000 kr skänkts till dessa ändamål i Annas namn!


Tack till våra familjer

Slutligen vill jag rikta ett offentligt tack till min och Annas familjer som under hela resan stöttade oss så helhjärtat och kompromisslöst, och fortfarande gör det.

Massa kram!