lördag 13 mars 2010

Annas låga har slocknat

Anna har lämnat sin hårt prövade kropp. Hon somnade in kl. 4.30 idag lördag den 13 mars. Vi upplever att hon lämnade jordelivet utan smärtor och obehag, utan rädsla för vad som väntar eller oro för det stora ansvar hon lämnar.

Efter Annas kamp med vinterkräksjukan och krampanfall förra helgen blev hon snabbt väldigt svag, som kan förväntas. Droppet togs bort för att hon visade tydliga tecken på att vara döende och för att hon skulle slippa få vatten i lungorna. Under måndagen sov hon lugnt.

På tisdag morgon vaknade hon när hon hörde min röst. Jag kröp ner i hennes säng och vi mös tillsammans. Hon var med! Efter en 20 minuter vaknade Tilda. Jag gjorde välling och ordnade så att Tilda fick ligga hos mamma och dricka ”Lälle” och kolla Molly Mus. De gosade i 20 minuter och jag fotade lite fina bilder. Tilda förstod att mamma behövde tröst och gick och hämtade några av sina leksaker och gosedjur som mamma fick låna. Hon bullade upp en ordentlig liten hög så mamma skulle bli glad. Sedan fick jag hämta doktorsväskan för mamma behövde medicin. Och det fick hon. Både medicin, salva, spruta, plåster och blås på det onda. Mamma somnade om och vi gick till dagis som vilken dag som helst. Hon var sprudlande glad hela dagen. Åhh, den morgononen var magisk!

Straxt därefter anlände Annas föräldrar och bror från Dalsland. Under tisdagen och onsdagen hälsade flera nära vänner på för att sitta med Anna en stund och ta sitt farväl.

Under onsdagen började Anna vakna allt oftare, och var mer medveten. Men nu var hon inte lugn, utan orolig. Hon upplevde att hon behövde kissa och ville hjälp att komma upp. Hon skulle till toaletten! Istället sattes en kateter och det visade sig att hon inte hade något kvar blåsan. Kroppen spelade henne ett spratt. Vi förklarade att hon var för svag, men att hon hade blöja så att hon kunde försöka kissa ändå. Men det gick inte in. Istället blev hon allt piggare och ihärdigare. Vi hörde tydligt vad hon sa. Men att få kissa var allt hon hade i åtanke. Gång på gång var hon halvvägs på väg ur sängen. Det enda vi kunde göra var att erbjuda henne smärtlindring så att hon somnade och slapp vara så orolig. Det kändes fruktansvärt jobbigt att gång på gäng behöva förneka henne det hon ville ha hjälp med, och ”trycka bort henne”. Vi pratade med hemsjukvårdens läkare för att förvissa oss om att det varit rätt att ta bort droppet – för hon blev ju allt piggare. Det var svårt att få ihop, åtminstone på det känslomässiga planet. Under eftermiddagen på torsdagen blev hon åter svag igen, mycket svag. Andhämtningen blev oregelbunden och det gick inte att höra vad hon sa. Sen fick vi en liten skrift (Livets sista tid av Ulla Söderström) från hemsjukvården som beskrev hur det ofta ser ut när livet rinner ur en människa. Den kändes otroligt skönt att läsa för vi kände igen oss i det mesta. Det vi hade upplevt var fullt normalt. Delvis hämtade hon sig från krampanfallen, men frånsett det är det vanligt med en oförklarlig ”återhämtning” med mycket oro och aktivitet under de sista dagarna.

Under torsdag eftermiddag blev hon åter svag och sov mycket. Oron fanns kvar när hon vaknade, men den avtog och blev efterhand mindre fokuserad på att få kissa. Under fredagen blev hon gradvis svagare och allt mindre medvetande. Vi kunde inte längre uttolka vad hon försökte säga. Oron började försvinna. Från fredag kväll så vaknade hon inte längre till när vi pysslade om henne. Tidigt på lördagsmorgonen tog hon fridfullt sitt sista andetag. Annas hårda och intensiva kamp är över. Vi har haft en fin vaka. Jobbig, men vacker och viktig. Nu får vi alla vila.

När morgonen kom hade hemsjukvården hunnit tvätta och bädda om Anna. Jag hade städat bort allt onödigt, satt upp en stor fin bild på Anna över sängen, tänt ljus och satt på lugn fin musik. När Tilda vaknade fick hon välling. Sedan berättade jag att något väldigt tråkigt hänt. Vi satte oss intill mamma. Tilda frågade om mamma sover. Jag förklarade. Mamma sover inte. Mamma är död för att kroppen var trasig och inte gick att laga med medicin. Mamma kan inte andas i den trasiga kroppen och hjärtat kan inte längre slå. Tilda kände på mammas kalla hand och konstaterade att mammas kropp är trasig. Det betyder att kroppen är tom. Mamma har lämnat kroppen och är någon annanstans, dit vi inte kan åka för vi lever i våra kroppar. Och mamma kan inte komma tillbaka, eftersom kroppen är trasig. Tilda tittade på den fina bilden av mamma ovanför sängen och sen på mammas kalla och rörelselösa kropp. Hon tycktes förstå att mamma inte fanns därinne längre. Jag förklarade att mamma har kämpat så hårt för att kunna fortsätta vara med oss för att hon älskar oss. Men nu kan hon inte vara med oss, för hon var tvungen att lämna sin trasiga kropp. Jag sa att ingen riktigt vet vad som händer när man dör och var mamma är nu. En del tror att man kommer till himlen och blir en ängel. Andra tror att hon bor i våra hjärtan och att hon finns när vi tänker på henne. Jag vet att mamma blir glad när vi tänker på henne, för det har hon berättat för pappa. Var än mamma är nu så har hon det bra, för nu slipper hon ha ont. Det onda satt i den trasiga kroppen.

Med det sagt så växlade Tilda till ett brett leende. –”Ska vi kolla Bamse”? Jag torkade tårarna som rullade ner för mina kinder och log, och tänkte att hon är ett enda stort plåster för pappor som har väldigt ont. Vi sa hejdå till mamma och satte på Bamse och den flygande mattan.

PS. Jag har tänkt fortsätta att skriva på Annas fantastiska blogg. Om hennes sätta att projektleda sig själv genom vårdsystemet och vad vi lärde oss. Om sorgen och vägen till ett nytt liv. Och om mina erfarenheter som närmast anhörig; känslor, reflektioner och lärdomar. Det sistnämnda är ett svårt men viktigt ämne som det finns mycket lite skrivet om. Mer om det en annan dag. Vi hörs. DS.

766 kommentarer:

 1. Jag blir så otroligt ledsen när jag läser det här. Livet är så satans orättvist ibland. All styrka och alla tankar till er.

  SvaraRadera
 2. vilket vackert inlägg det låter som ni fick ett otroligt bra avsked.. Mina tankar är hos er

  många kramar Ullis

  SvaraRadera
 3. Jag vill skicka en stor KRAM till er, Annas nära och kära. Helen

  SvaraRadera
 4. Mitt hjärta går ut till er och jag önskar er stor styrka i framtiden...

  SvaraRadera
 5. Skickar massa varma o omfamnande styrke kramar till er från oss...Har följt eran kamp så länge så det känns som vi skulle känna varandra på riktigt ...Kan inte med ord beskriva hur ledsen jag är för eran skull.MVH MARIE I VÄRMLAND

  SvaraRadera
 6. Vad fint att Anna vaknade till lite så ni fick mysa ordentligt. Ni har funnits i mina tankar hela veckan.
  Många varma kramar Elin A

  SvaraRadera
 7. Så oändligt sorgligt.
  Varma tankar från en okänd Anna

  SvaraRadera
 8. Så klok du är med lilla Tilda! /Åsa

  SvaraRadera
 9. Sänder mina varmaste tankar och kramar till er!
  Så otroligt vackert och fint du beskrev för lilla Tilda. Det måste gjort det mycket lättare för henne att förstå!
  Önskar er all lycka i framtiden!
  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 10. Vila i fríd kära Anna.
  Vi känner inte varandra men jag har läst om din fight och tänkt så oerhört mycket på dig och det du genomgår, på din familj och på livets skörhet. Då jag själv fick barn för bara ett par veckor sedan och är i din ålder är det inte svårt att föreställa sig fasan du måste ha känt när du i detta skede fick din diagnos. Jag har gråtit och gråtit för dig och din familj och för det ohyggliga ni tvingats ta er igenom. Nu får du vila och finna frid. Jag önskar innerligt att din dotter får med sig fina minnen av dig och att pappa Henrik orkar fortsätta livet hur omöjlig den tanken än kanske är just nu. Jag är glad att ni har fint stöd av vänner och familj och jag är säker på att er blogg har berört många många människor och fått dem att uppskatta vardagen i all sin enkelhet - den är den dyrbaraste skatt vi äger.
  Ikväll tänder jag ett ljus för er och mina tankar finns hos dig Anna och hos Tilda, Henrik och all familj och vänner. En stor stor kram till er alla från Skåne.

  SvaraRadera
 11. Har följt er en tid och jag är innerligt ledsen för er skull men glad att Anna inte behöver ha ont längre. Vilken fantastisk make och pappa du är som kan mitt i sorgen förklara så bra för er dotter var mamma Anna är....En stor Kram/ Carola

  SvaraRadera
 12. Så vackert skrivet! Ni verkar vara en underbar familj, Anna kommer alltid finnas med er!
  Livet är grymt ibland, men den högsta vinsten är kärleken ni fått uppleva. Kärlek kan man aldrig ångra, trots att priset är högt.
  All kärlek o styrka till er!

  Anna - vila i frid!

  /frida

  SvaraRadera
 13. Dalslänning13 mars 2010 17:43

  Minns Anna från högstadiet och det känns väldigt konstigt att denna fina tjej inte finns bland oss längre. Skönt att höra att hon fick en fin avslutning tillsammans med familjen. Förstår att den där sista tisdagsmorgonen var magisk! Vilken tur att ni fick njuta av varandra ordentligt en sista gång.
  Tänker på er!

  SvaraRadera
 14. Henrik
  Nu börjar din och Tildas resa utan Anna. Saknaden kommer att vara störst vid högtidsdagar men med en härlig tvååring runt sig är det lättare att se framåt och att glädjas åt det du har. Tildas morföräldrar kommer att vara viktiga i Tildas uppväxt för de kan dela med sig av hur Anna var och de kommer att se alla likheterna mellan Anna och Tilda.
  Anna har det bra nu och hon ser nog på er med ett stort leende. Gud har det också bra för på ngt konstig sätt så lyckas han alltid ta de bästa.

  SvaraRadera
 15. Underbart att ni fick en stund av lycka alla tre innan det va dags för Anna att åka !! kan inte med ord skiva vad ja känner just nu .. men jag vill sända värme,lycka & ett stort stort TACK för att du orkar dela med dig av allt du/ni gått igenom så att vi andra fick en "chans" att ta farväl av Anna på vårt egna vis genom datorn ...

  Tänker på dig ofta som du varit min egna vän ...

  SvaraRadera
 16. Vilken tur att Tilda har en sådan förståndig pappa, din förklaring om döden kommer nog göra det mkt lättare för henne att hantera Annas bortgång.
  Styrkekramar till er båda

  SvaraRadera
 17. Så otroligt sorgligt men ändå så fint, tack vare Dig Henrik och lilla doktor Tilda. Vilken kamp ni har genomlidit och allt har ni delat med er till oss läsare av bloggen. Kommer aldrig att glömma Anna trots att jag inte känner henne. Hoppas du fortsätter skriva Henrik. Vila i frid Anna

  SvaraRadera
 18. Saknar ord....men sov i ro Anna från all smärta och allt lidande....
  Helena W Billingsfors

  SvaraRadera
 19. All omtanke.

  Jag måste säga att jag verkligen tycker om ditt sätt att förklara för Tilda vad som hänt med hennes mamma. Jag kommer att spara de orden och dela med mig av dem till min syster som har en treåring och ännu en liten på väg. Vad som helst kan hända vem som helst av oss och då kan det vara bra att ha ett hum om vad man ska säga.

  /Bonita

  SvaraRadera
 20. Så orättvist och oförutsägbart livet yttrar sig för vissa av oss.
  Att följa den här bloggen har gjort mig mer ödmjuk och inte alls så gnällig som jag tidigare kunde vara. Småsaker är ju trots allt bara småsaker, eller hur?
  Mina tankar går till dig och lilla Tilda i er svåra stund, ja hela familjen förstås.
  Och Anna, henne ska jag tänka på så fort något i livet går mig emot. Då ska jag tänka, att kunde hon kämpa så modigt, tufft och länge, då kan jag det också.

  SvaraRadera
 21. Sov gott Anna ! Jag hittade din blogg för första gången igår(fredag).Jag kommer att söka upp den i fortsättningen också.Många varma tankar till Annas familj. Vänligen Anita

  SvaraRadera
 22. Annika i Mölndal13 mars 2010 17:54

  Mina tankar går till dig och din dotter. Tänder ett ljus för Anna ikväll. Varma hälsningar från Annika i Mölndal.

  SvaraRadera
 23. Tack för att ni delar med er trots er stora sorg. Så fint skrivet! Vila i frid, Anna! All styrka till er anhöriga. <3

  /Sus

  SvaraRadera
 24. Alla tankar och all styrka till er...

  SvaraRadera
 25. Skönt att du får vila nu Anna. All styrka till er som saknar!!

  SvaraRadera
 26. Tack finaste Henrik.

  För att du är den du är och för att du orkar dela med dig här i er tunga stund. Det känns som det var igår som ni alla tre stod i mitt kök och bara sprudlade av liv. Om du och Tilda vill komma undan en stund och buffas med två jättehundar, vet ni var vi finns.

  Anna, vi får hitta nån annanstans att läsa våra bloggar om 36 år. Kanske kan vi sitta på molnet där du nu är? Sov i ro så länge, vännen.

  Varmaste kramen från Busan

  SvaraRadera
 27. Tänder ett ljus för er fina Anna. Nu är hon i evig ljus och kärlek.
  Miljoner styrkekramar till er alla och lilla Tilda.
  Skriften ni fick är jättebra att läsa.
  Den läste jag när mamma låg svårt sjuk i samma sjukdom.
  Jag tänker på fartyget som seglar i väg med den man så sorgligt måste ta farväl av. Fartyget seglar in i solnedgången och tillslut så ser man det inte längre.
  Fartyget kommer sedan till en annan strand, och där står vänner och väntar på den nyanlända.. kram Karin

  SvaraRadera
 28. Den lilla flickan kommer inte att vara rädd för döden med en sådan fantastisk beskrivning från sin far. Jag blev mycket rörd över att läsa det. Om Anna finns någonstans nu så är hon nog den stoltaste hustrun som finns.
  Fortsätt ta hand om varandra.

  SvaraRadera
 29. Vilket fint slut.
  Nu behöver en ledsen pappa all styrka.
  styrkekramar till er båda
  lidostillcapri

  SvaraRadera
 30. Vilket vackert avsked och vad fint du beskrev det för lilla Tilda. Anna kommer finnas med er för alltid.

  Jag ser fram emot att fortsätta läsa om dina tankar och känslor.

  Tänker på er.

  Kram!

  SvaraRadera
 31. Alla mina varmaste styrkekramar till er! Kram Johanna

  SvaraRadera
 32. Fruktansvärt vacker och bra skrivet.
  Är såna här gånger ens problem känns fruktansvärt små... Ta hand om varann.

  Anna, Sov gott.

  SvaraRadera
 33. Finner inga ord..tänker på er. Vad skönt att ni fick ett lugnt och fint avslut..Tusen kramar till er!!

  SvaraRadera
 34. Tack för att du delar med dig i detta fruktansvärda som Er familj drabbats av.
  Till Anna vill jag säga: Vi ses i Nangijala.

  Många kramar

  SvaraRadera
 35. Jag är så otroligt ledsen att er tunga resa skulle sluta så här, men ändå glad att Anna slipper lida och ha ont. Tilda och du får ta hand och ge varandra massor av kärlek i detta sorgmoment. Men med så mycket kärlek som det finns hos er och bara lyser igenom så tror jag att sorgarbetet kan underlätta en anning. Henrik du var och är en helt underbar man och pappa till Anna och Tilda, det bara skiner igenom till oss läsare också. Jag är glad över att du kommer att fortsätta att skriva fast jag förstår hur tungt det kommer vara. Jag vill säga ett stort Tack! Både Anna och du Henrik har hjälpt mig att uppskatta mitt liv. Ikväll ska jag tända ett ljus för Anna

  SvaraRadera
 36. Vila i ro söta Anna! Nu slipper du all smärta och oro. Henrik och lilla underbara Tilda...Ta väl vara på varandra och vilket fantastiskt fint avsked ni fick av er älskade Anna.
  Ingen någonsin skall få bli lämnad av sin älskade och mamma, men tyvärr sker det allt för ofta.
  TACK för att jag fått följa med denna bloggen och kommer givetvis att fortsätta läsa.
  Varma styrkekramar till er alla!
  Milla

  SvaraRadera
 37. Tack för att du delade med dig....i din och dotterns sorgestund..barn är underbara sorgearbetare..mia

  SvaraRadera
 38. Tårarna rinner och jag känner med er från det djupaste i mitt hjärta....

  Du är en fantastisk man och far som lät er dotter ta ett sådant fint farväl, det bästa!

  Sköt om er så gott det går och jag skickar de varmaste kramar till er alla som sörjer....
  Maria, Bengtsfors

  SvaraRadera
 39. Vila i frid underbara Anna! Henrik din styrka är beundransvärd. Försök återhämta dig lite och låt oss veta hur det går för dig och Tilda. Många styrkekramar!

  SvaraRadera
 40. Tänder ett ljus för Anna ikväll och skickar mina tankar dig Er.
  Så himla fint du förklarade för Tilde!

  SvaraRadera
 41. Vilken fin beskrivning av döden för ett så litet barn! Vilken trygghet för Anna att veta att det är till dig hon lämnar det stora ansvaret. Ser fram emot att få följa den här bloggen vidare och läsa mer av din klokskap. Sköt om dig och lilla Tilda och många varma tankar till Anna.

  SvaraRadera
 42. Vilken fantastisk pappa!
  Tack för att vi fick följa med och för att lill-flickan fick vara med så hon kan förstå så gott det går.Fina förklaringar fick hon och vara med fick hon. Skönt att Anna inte är orolig och har ont nu i alla fall.
  Oj vilken vecka - vilka år ni har klarat av!
  En stor tacksam kram från en helt okänd människa som verkligen beundrar hela familjen !Eva Henriksson spec.lärare i Tyresö Sthlm

  SvaraRadera
 43. Jag skickar många styrkekramar till dig och Tilda!

  Så skönt att Anna fick vara med er hemma den sista tiden - det måste ha känts tryggt och bra för henne.

  Vilken underbar förklaring för Tilda om vad som hänt med Anna och hennes kropp. Fantastiskt fint!

  Som du skriver; nu får alla vila. Och Anna, hon kommer alltid att finnas med er!

  Kram Moa

  SvaraRadera
 44. Mina varmaste tankar.

  SvaraRadera
 45. Vila i frid Anna. Det kanns sa fruktansvart sorgligt och fel nar en mamma tvingas do ifran sitt lilla barn. Men tur for Tilda att hon har en sadan fin pappa! Bade du och Anna skriver sa otroligt vackert, tycker det later som en mycket bra ide att du fortsatter driva bloggen.

  Kramar fran en medmanniska.

  SvaraRadera
 46. alltså :( jag klara mig utan tårar iprincip hela texten, TILLS när de kom till när du berätta för Tilda! vad livet är orättvist :'''(

  vila i frid

  SvaraRadera
 47. Finns inga ord...
  Tänker på er och tänder ljus för Anna i kväll.

  Kram Okki

  SvaraRadera
 48. Åh, så ledsamt...tårarna rinner när jag läser...stackars stackars Er! Du verkar så stark, Henrik, av det jag läst och så underbar pappa för Tilda...usch, varför ska det behöva vara så här orättvist i livet, ni skulle ju få vara ihop många år än..varför? varför?...varma kramar till er från Helen i Malmö

  SvaraRadera
 49. Sov gott Anna.

  Du är klok och stark och en fantastisk pappa och make!
  Tänker på er och sänder kärlek och styrka!

  Kram

  SvaraRadera
 50. Anneli Haugeneset13 mars 2010 18:23

  Mina varmaste tankar till er alla i denna svåra stund.

  SvaraRadera
 51. Jag blir så ledsen när jag läser om Anna, vilken härlig tjej, som dog alldeles för ung, vila i frid, Anna!
  Kramar till Er, Du är helt fantastisk! vilken underbar pappa,Du och Tilda kommer att klara det här Kram

  SvaraRadera
 52. Sänder mina tankar till er! En ny stjärna är tänd på himlen. Er Anna kommer alltid att finnas hos er och de ljusa minnen kommer att segra till slut! Ta väl hand om den lilla och du ska ha med dig att du verkar vara en fantasisk människa, pappa och make. varm kram

  SvaraRadera
 53. I 6-7 månader har jag öppnat Annas blogg varje dag, med en känsla av stark oro, tänkte alltid: Gode Gud, låt inte det värsta hända.....

  Nu har det värsta hänt. Annas kamp är över. Men inte din och hela familjens kamp. Jag känner med er...

  Vad bra att du ska fortsätta blogga. Då kollar jag bloggen varje dag med önskan att se att du har återhämtat dig, bearbetat den stora sorgen och hittat glädje igen.....det får ta sin tid.

  kram//Mirjana

  SvaraRadera
 54. Vila i frid lilla, vackra Anna! /L

  SvaraRadera
 55. Vad fint att Anna fick somna in med ro och utan smärta och att ni fick några magiska ögonblick tillsammans i det sista. Tack för att du delade med dig av ditt och Tildas fina, fina avsked och samtal. Tiden läker långsamt...ni kommer få en fin tid tillsammans framöver för jag tror ni vet hur man tar vara på kärleken. Våren väntar runt hörnet och mitt i all sorg så ljusnar det också, sakta, sakta. Anna behöver inte lida längre. Ta vara på alla underbara minnen som finns, prata om henne ofta, skratta, titta på foton. Varma tankar till Anna och er!

  SvaraRadera
 56. Väldigt fint inlägg, om än så sorgligt...
  Önskar att du finner styrka, mod och kraft inför den resa du (och lilltjejen) nu ska påbörja!
  Jag kommer att fortsätta läsa.
  Tack för att du delar med dig!

  Varma kramar från Millan i Trollhättan

  SvaraRadera
 57. Vila i frid Anna! Nu får du äntligen vila, styrka och mod till familjen och vänner, kram Cassandra

  SvaraRadera
 58. Mina tankar är hos Er och tårarna rinner. Varför ska livet vara så orättvist?
  Tack och lov för att du har din lilla flicka och nära och kära omkring dej! Jag tror att du mår bra av att fortsätta skiva på Annas blogg. Vi behöver dej och kanske det blir att lätta på din tunga börda. Ta väl hand om Er. Kramar från Anita

  SvaraRadera
 59. Så jättefint du skriver. Å så fint ni gjorde det för Anna och för er. Jag tycker din raka, kärleksfulla förklaring om döden var jättefin. Du borde skriva en barnbok om det här, som andra kan använda.
  /ÅSA

  SvaraRadera
 60. Dessa ord hjälpte mig i mörkret efter att min pappa gick bort i cancer. Hoppas de kan hjälpa dig.


  "Döden betyder ingenting. Jag har bara gått in i rummet bredvid.
  Jag är Jag och Du är Du. Vi står fortfarande för detsamma i varandras liv.
  Nämn mig med mitt gamla invanda namn. Tala med mig på samma otvugna sätt som förut - ändra inte tonläge, låt inte extra högtidlig eller vemodig.
  Skratta åt skämten vi brukade skratta åt tillsammans. Gläds och le med mig, tänk på mig och bed för mig. Inte behöver jag försvinna ur ditt hjärta bara för att du inte längre kan se mig.
  Jag väntar bara på dig, snart, alldeles nära, bara runt hörnet. Tro mig. Allt är väl."

  SvaraRadera
 61. Tårarna bara rinner ...... så oerhört fint du förklarade för Tilda hur mamma mått o var hon nu kan tänkas vara. Alldeles alldeles säkert förstår Tilda att i hjärtat finns alltid mamma Anna kvar.

  Kanske finns det en mening med allt ? Det känns inte så- livet är orättvist- men det ska levas:
  mitt i det katastrofala fick ni en sista mysdag ihop. Så mkt värt !
  Så mkt att bevara i era hjärtan !

  Jag skickar stora varma styrkekramar till er alla i familje kretsen som sörjer Anna.
  De allra största kramarna får du o Tilda.

  Och Anna har nu gått över regnbågsbron och springer med en fri kropp utan värk och utan ångest. Hon skrattar och kommer alldeles alldeles säkert att sitta på din o Tildas axel och vara er bådas vakande ängel.

  //Madde

  SvaraRadera
 62. Finlands svenska Vilken underbar man och pappa du är ,kunde inte bli finare avsked och sedan att dela med sej till oss bloggläsare ,jag fann denna blogg senaste veckan och kunde inte låta bli att läsa ,kommer i fortsättningen att titta in.Ta hand om er kära okända vänner ,fast nu känns det som ni är nära då jag har fått följa med er i denna blogg .Kram till er och vila i frid Anna

  SvaraRadera
 63. Kram till er alla !
  Hoppas Du Henrik orkar fortsätta livet hur omöjlig den tanken kanske känns just nu.Vilken fin man Du är som gav Anna ett så fint slut.Vilken fin pappa du är som förklarade så bra för ditt barn.Tack för att jag få följa den här bloggen vidare och läsa mer av dina kloka ord som anhörig.Anna o du har skrivit så vacker i bloggen.Min sambo har haft tungcancer.Sköt om dig och lilla Tilda och många varma tankar till Anna.

  SvaraRadera
 64. Vad fint du skriver, tack för att du delar med dig till oss som läser, undrar och känner med er.
  Anna; vila i frid. Du kommer aldrig försvinna ur våra minnen, trots att jag inte känner dig kommer du finnas med mig i livet, i tankarna, det vet jag.

  Jag tycker du gör helt rätt som fortsätter skriva!
  Jag kommer titta in här då och då, och du och Tilda kommer finnas i mina tankar. Lev väl!!!

  Mina största och varmaste kramar till er alla tre.

  SvaraRadera
 65. Vilken styrka du bär på fina Henrik och vilken fin förklarningdu lyckades förmedla till Tilda. All heder till dig.

  Mina allra varmast tankar är hos er.
  Bamsekramar Elin E

  SvaraRadera
 66. Har tänkt, funderat, undrat, grubblat och hoppats på ett mirakel...men det värmer när läser vilket fint avsked ni fick. Mina tårar rinner när jag läser hur du så fint förklarar för Tilda.
  Du, Anna och Tilda har en särskild plats hos mig trots att vi inte känner varann. Annas blogg har gjort mig mer ödmjuk till livet och det tackar jag för.


  Beklagar eran stora sorg.
  Kramar

  SvaraRadera
 67. All värme till er i er sorg.Så fint du berättade för er dotter om döden och mamma.Jag blev alldeles rörd när jag läste det.Det finns många många människor,helt okända, som tänker på er och är tacksamma för att Anna och du delat detta med oss.Kram

  SvaraRadera
 68. Mina varmaste tankar till Er!
  MEG

  SvaraRadera
 69. Kramar till er alla/Helene

  SvaraRadera
 70. Så sorgligt men samtidigt så fint och värdigt beskrivet om hur livetslåga slocknar. Anna, så tapper och klok och nu så fri från smärta och sjukdom. Henrik och Tilda så fruktansvärt men tillsammans är ni starka. Anna kommer vara med er, överallt och alltid tills ni en dag möts igen. Ta hand om varandra! En stor varm tröstande kram till Er.

  SvaraRadera
 71. Katarina Loord13 mars 2010 18:52

  Svårt att finna ord.
  Ikväll lyser ljuset starkt och klart i vårt fönster för hela er familj.
  TACK Henrik för att du gav oss det här inlägget.
  Helt otroligt att Anna kom tillbaka en gång till, jag tänker på ett tidigare inlägg där hon var rädd att sluta ensam på ett sjukhus, nu fick hon medvetet uppleva att hon var hemma och i bästa sällskap.
  Du har gjort en hjälteinsats som make och far, som människa. Jag önskar dig styrka att orka fortsättningen, låt sorgen ha sin tid. Tilda är fortfarande bästa doktorn!
  Sköt om er och ta vara på varandra!
  Stor KRAM Katarina Loord (fd Eklöf)

  SvaraRadera
 72. Hej på er!

  Så fint att hon fick somna hemma. Kramar till dig Anna, var du nu är.

  Jag har tänkt på er hela veckan!

  Väldigt fint förklarat för Tilda om Annas bortgång. Nu rinner även mina tårar. All min styrka till er.

  Kram Mia-Maria

  ps. Starkt av dig att fortsätta skriva. Det är precis som du skrev. Väldigt viktigt att se allt ur anhörig-perspektiv. Vad händer sedan, hur går livet vidare....

  SvaraRadera
 73. Henrik!
  Den här bloggen är det starkaste och vackraste jag någonsin läst! Ta aldrig bort den från nätet - den kan hjälpa så många.
  Kanske kan den bli en bok så småningom? Att användas i vården?

  SvaraRadera
 74. Åh, massa kärlek och styrka till er!

  SvaraRadera
 75. Tänker på er alla i denna svåra stund. Annas styrka och grymma öde har berört mig starkt.En mors absulut värsta senario är ju att behöva ta en annan väg än sitt lilla barn, Men även om vi dör så lämnar vi inte vår familj, för det kan vi inte, utan vi får leva kvar hos de som älskar oss och som vi älskar. Någon gång när lust och ork finns kan väl du berätta lite om annas tidigare liv, vet ju att hon gärna hade velat gjort det om tiden funnits.
  Jag tänker på er, inte bara idag, har gjort det alltsedan jag började läsa er blogg, jag kommer att fortsätta att tänka på er och ge Anna stor plats i ert liv, för kärleken är ju mkt större än döden. kram från krisse

  SvaraRadera
 76. En varm kram mitt i allt..

  ((( KRAM Jenny )))

  http://passionsfrukter.blogg.se

  SvaraRadera
 77. Så fint Annas sista tid blev. Att få ha sin familj runt om kring sig.
  Du skriver så kärleksfullt.
  Sänder varma tankar och styrka.

  SvaraRadera
 78. Mina varmaste tankar till er...

  Den lilla boken du skriver om är fantastiskt bra, den hjälper en att förstå lite bättre vad som händer på resan...
  Den var bra för mig, gjorde mig lite tryggare iallafall...

  Anna är fantastisk och Du är fantastisk!

  Jag tänder ett ljus...

  Styrka Kärlek Lugn & Mod till er

  Kram Jenny salomon

  SvaraRadera
 79. Sov så gott Anna :(

  SvaraRadera
 80. Sorligt men vackert på samma gång...kommer att fortsätta att följa er kamp /ert liv på denna vackra blogg/ Kramar

  SvaraRadera
 81. Trots din oerhört tappra kamp tog de djävlarna dig till slut, grymt. Mina tankar till Annas familj, Henrik och Tilda/Niclas Ström

  SvaraRadera
 82. Vila i frid Anna.
  Trots att din låga har slocknat så brinner ljuset hos dig Anna.
  Tack för att ni har delat med er om allt detta hemska som drabbat er.
  Ta väl hand om er nu Tilda och Henrik.
  Tänder ett ljus för Anna och sänder många styrkekramar till er från Helena, Johanna, Josefin och Andreas. Märta och Åke i sunne

  SvaraRadera
 83. Finns inte ord... Du är en fantasisk människa Henrik precis som din Anna var. Ta hand om dig och din lilla tjej... Kram

  SvaraRadera
 84. Anna, Anna, Anna ... all kärlek till dig och välgång var du nu än befinner dig. Du lämnar din dotter med en särskilt fantastisk pappa - han kommer att berätta om hur underbar du var. Jag är säker på att du har det bra nu. Vila nu ... det har du förtjänat. Kram.

  SvaraRadera
 85. Mina tankar är hos er och hos den nya stjärnan på himlen som vakar över dig oc de dina!
  Kram

  SvaraRadera
 86. mina tankar går till er, inget som sägs mildar smärtan och sorgen..
  jag är så innerligt ledsen för eran skull.
  /johanna

  SvaraRadera
 87. Henrik,

  Tack för det här inlägget. Jag är så ledsen, men samtigt lättad att Anna inte behövde lida för mycket.

  Jag tänker tillbaka på i somras när ni var här och grillade. Jag är så glad för den eftermiddagen som kommer att finnas kvar hos mig för alltid. Jag kommer ihåg att Anna tyckte att hon var ful då, men det var hon ju inte - hennes underbara leende och livsglädje lyste genom då precis som alltid. Och den finns ju i Tilda också. Det har vi bildbevis på ;-)

  Det är så oerhört tragiskt och tomt att Anna var tvungen att lämna sin trasiga kropp, och det går inte att beskriva bättre än hur du förklarade det för Tilda.

  Många, många kramar från mig och Per

  Per F

  SvaraRadera
 88. Sov gott finaste Anna

  Tänker på er hela familjen...

  Kram Tess

  SvaraRadera
 89. Vila i frid Anna! Ett ljus brinner för dig.

  Henrik, tack för att du berättar. Vilken oerhört svår period du har haft och det är inte slut än men jag hoppas att den här fasen blir lugnare så att du kan få vila. Ta hand om dig och var rädd om dig! Jag liksom många andra grät floder när jag läste om hur du berättade för er Tilda. Det var så fantastiskt fint sagt!

  Jag tänker på er.

  Kram från Jele

  SvaraRadera
 90. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 91. Kramar till tusen Henrik...vi är många som bryr oss, krama om lilla Tilda en extra gång och kom åter igen... jag är en av alla som varit mréd om detta... KRAM

  SvaraRadera
 92. Henrik och Tilda.
  Vi kommer ihåg Anna som en glad och mysig tjej med ett varmt hjärta.
  Vi kommer att sakna henne.
  Kramar till Dej och Tilda från Malin Peter Albin och Ida.

  SvaraRadera
 93. Sänder varma kramar till er.Tappade min pappa för två år sedan i cancer och kan säga att jag trots sorgen kände stor tröst när kampen var över och pappa slapp kämpa mer.Alla fina minnen är varmt bevarade i mitt hjärta.
  Henrik..du berättade så fint för Tilda om vart Anna nu är,otroligt vackert.Jag kommer att fortsätta läsa Annas blogg. Varma kramar till Er /Monica

  SvaraRadera
 94. mina varmaste tankar till er

  Linda

  SvaraRadera
 95. Det finns inga ord i världen som kan hjälpa er nu, men jag tänker på er och sänder över en styrkeKram!

  SvaraRadera
 96. Jag finner inga ord...
  Vila i frid Anna!
  Henrik, ta hand om dig och Tilda!

  SvaraRadera
 97. Har tänkt på er hela veckan.
  Vilken fru du hade och vilken man hon hade!!!
  Och underbara älskade unge :)

  Ta nu hand om er och vila.

  Och Anna, hon har det säkert alldeles utmärkt.

  SvaraRadera
 98. hemskt som alla säger men jag säger också TACK till dig och till Anna som har delat med er och nu när du har valt att fortsätta dela med dig ska jag fortsätta läsa och hämpnas, skratta gråta och leva med er. Mina tankar går till er.

  SvaraRadera
 99. Många varma kramar till dej och Tilda.

  Gunilla

  SvaraRadera
 100. Det finns inga ord... Så ledsen för er gränslösa förlust!

  Vilken fin beskrivning du hade för er lilla pärla Tilda, hon är underbar!

  Ta väl hand om varandra!!

  Varma kramar från Lisa

  SvaraRadera
 101. Vilka fantastiska ord du fann för din dotter och för Anna. Allt gott önskar jag er på er fortsatta resa genom livet och ett ljus brinner här idag för Anna.

  SvaraRadera
 102. Beklagar verkligen sorgen! Tänker på er ikväll och tänder ett ljus i fönstret för er......
  Kram Maria

  SvaraRadera
 103. Sov gott Anna ♥

  SvaraRadera
 104. Våra tankar finns hos Er....Vila i frid Anna!!!! Tack för att vi fick dela era upplevelser genom detta

  SvaraRadera
 105. Jessica Frithiof13 mars 2010 19:45

  Vad livet kan vara orättvisst. Annas liv blev alldeles för kort men vilken fantastisk man och dotter hon har. Tänker på er!

  SvaraRadera
 106. Jag beklagar sorgen och den stora förlusten av din livspartner och din dotters mamma. Önskar också er allt gott, trygghet och kärlek på er fortsatta resa.

  Karin

  SvaraRadera
 107. USch vad ledsen jag blir. Fina Tilda, en sådann stark tjej, kan bara bli något stort utav henne. Livet är verkligen orättvist... finner inga ord, men vill skicka över så mycket styrka som det går till er...

  SvaraRadera
 108. Jag kan inte sluta gråta när jag läser det här. Du hade en oerhört modig fru med universums vackraste själ, Henrik men det är du säkert medveten om. Vad skönt att hon vaknade till och ni fick säga farväl på ett bra sätt. Och den där mysstunden med Tilda bär nog både Anna, du och Tilda med er i hjärtat.
  Jag är så fasanfullt ledsen för er skull och känner konstigt nog en förlust själv trots att jag aldrig träffat Anna men jag antar att det var så hon var, hon nådde folk.
  Idag fyllde min yngsta dotter ett, en glädjens dag för oss och en tragisk för er. Jag kommer nog alltid tänka på Anna på Nikes födelsedag och DET gör mig i alla fall lite glad.
  Ta hand om er och jag kommer fortsätta kika in och följa er.
  Kram Lena

  SvaraRadera
 109. Beklagar sorgen och tack för att du orkar uppdatera bloggen, efter denna sorgliga dag, tack för att du skriver med så vackra ord hur allt gick till och att Anna fick ett lugnt och fridfullt slut med sina nära och kära hos sig, tack för att du vill fortsätta att skriva, inga ord kan trösta, men underbara Tilda vid din sida, så du ej känner dig ensam, Anna är hos er, fast ni ej kan se henne, men hon lever vidare både via dig och Tilda, Styrkekramar till er.

  SvaraRadera
 110. Du skriver så fint! Du är en klok och varm människa! Tack för att du delar med dig om det tragiska som hänt er, och tack för att vi får fortsätta följa dig och Tilda i era liv utan Anna på jorden. Ni är en underbar familj, ni kommer att fixa det här, ni har varandra, och ni har många fina minnen! Och många är vi som tänker på er och som vill finnas där för er!
  Jag sörjer med er, det finns inte ord för hur sorgligt detta är!

  STORA, VARMA styrkekrama till dig och er fina lilla dotter!
  Och till Anna säger jag vila i frid! Nu slipper du all smärta och kan vila!

  Mona

  SvaraRadera
 111. Anna, vila i frid utan smärta och oro! Vilket fint avslut ni har fått. Och som alla säger vilken styrka av dig Henrik att kunna förklara så fint för Thilda. Ta hand om er!! Tänker på er!
  Stor Kram Therese

  SvaraRadera
 112. Jag vill sända mina varmaste tankar och kramar till er. Anna var en sån otrolig kämpe och jag är så ledsen för att hon alldeles för tidigt var tvungen att gå vidare.
  Jag har själv förlorat min mamma i denna hemska sjukdom och känner så, så mycket med er som stannar kvar här i livet utan fru, mor, dotter och vän.
  Jag önskar er allt gott i världen!!!

  SvaraRadera
 113. Har följt Annas blogg en tid.

  Det är med sorg i hjärtat och tårar på kinden som jag läser att Anna nu har somnat in.

  Tänker på dig och Tilda och tänder ett ljus för Anna i kväll.

  Varma styrkekramar till hela familjen.

  Heléne

  SvaraRadera
 114. Det känns så overkligt att Anna är borta. Man hoppas så mycket att det ska gå bra, att man faktiskt också tror att det ska göra det. Anna med sin kämparglöd, och underbara lilla familj som finns vid hennes sida. Så orättvist.
  Man får så mycket funderingar och så ont i hjärtat.
  Tack Henrik, för att du orkar berätta för vilt främmande människor om det absolut jobbigaste som drabbat er.

  Önskar dig och Tilda all lycka i framtiden!
  Ikväll lyser ett ljus för Anna i vårt fönster!

  Stor kram

  SvaraRadera
 115. Tack för att du orkde dela med dig. Har ju följt Annas blogg oh den senaste tiden gått in flera gånger varje dag för att se hur det stod till med er. Ni har gått och går igenom det som ör allas vår mardröm, att tvigas lämna sin älskade och sina barn. Ni påminner oss all om vad som är det viktigaste i livet.

  Sov nu gott Anna, Henrik och Tilda ni har allas våra tankar och stöd.

  SvaraRadera
 116. Vila i frid, Anna.

  Kram till alla anhöriga. Så fint skrivet.

  SvaraRadera
 117. Förlorade min sambo för drygt ett år sen och
  Skickar Styrkekramar för det behöver man mer än någonsin i såna här stunder, när man är på botten finns bara en väg upp, ta hand om dig!!

  "Jag frågade månen,
  - varför gråter du ?
  Månen svarade
  - Vad skulle du gjort om himlen lämnade dig?/ Mvh Kamilla

  SvaraRadera
 118. Anna har det bra nu och Tilda med som har en sån fantastisk pappa! Ta hand om dig och henne nu!

  Stor stor kram till er!

  SvaraRadera
 119. *kramar om*

  Saknar ord men ville lämna ett märke efter mig. Vet inte om det "hjälper", eller gör någon skillnad. Men vi är många som gråter med dig.

  SvaraRadera
 120. JAG TROR PÅ EN FORTSÄTTNING
  VI MÅSTE ALLA LÄMNA LIVET EN DAG
  aNNA FICK EN FIN AVSLUTNING

  SvaraRadera
 121. Kärlek kärlek kärlek....Det enda som faktiskt betyder något!

  SvaraRadera
 122. Har följt bloggen en tid och ni har verkligen fått mig att uppskatta livet här och nu. Tänker på er och gråter med er.

  SvaraRadera
 123. vet inte vad jag ska säga... livet är så orättvist!! Tänker på er!!

  SvaraRadera
 124. Usch vad livet kan vara orättvist och så tragiskt, en ung mamma som har så mycket kvar att ge.
  En eloge för hur du förklarar för den lilla hur allt står till så fint gjort.
  Styrkekramar till er

  SvaraRadera
 125. Så orättvist livet är ibland. Har läst Annas blogg under några månader, och tänkt på er dagligen sedan dess. Mitt största och varmaste deltagande i din svåra sorg.
  Jag blev ändå "glad" över att Anna vaknade till och att hon fick njuta av dig och Tilda, och ni av henne. Jag har själv suttit bredvid när min pappa gick bort i cancer (också hjärnmetastaser)och jag, min man & mina fina småkillar fick säga hej då. Jag minns det avskedet med glädje och tårar om vartannat.
  Vilken tur att du har er underbara dotter Tilda, som kommer göra varje dag värd att leva även när det kommer kännas som svårast.
  Jag kommer såklart fortsätta följa bloggen och läsa om din och Tildas vardag, dina tuffa & svåra stunder, och också säkert en massa fantastiska stunder av glädje (återigen, tur du har Tilda, er fantastiska lilla tjej!

  Var nu rädda om er, så hörs vi på vägen.
  Styrkekramar från en medmänniska /Hanna

  SvaraRadera
 126. Vilket fint inlägg, det gör mig väldigt berörd. Det låter som att ni fick en fin sista tid tillsammans även fast den säkert oxå var bland det jobbigaste man som anhörig kan vara med om. Vilken tur att lilla söta Tilda finns, som ett litet plåster till såren! Mycket kärlek och omtanke till er! Kram

  SvaraRadera
 127. Tårarna rinner nerför min kind. Jag blir så otroligt ledsen och beklagar sorgen. Ni finns i mina tankar.
  För ett halvår sen hände samma sak med min moster och den sista tiden är nog väldigt lik hos alla. Vi fick också samma häfte att läsa och man kände att det va så likt det man uppelvde den sista tiden.
  Ta vara på varandra

  SvaraRadera
 128. Man blir så berörd...
  Er Anna kommer alltid finans vid er sida, hon kommer alltid vara vid tildas sida och din sida.

  Må hon vila i frid.

  SvaraRadera
 129. Mina tankar går till er.

  All styrka och kärlek till er och era nära och kära

  SvaraRadera
 130. God natt Anna,sov gott!Nu inget mera kan göra dej illa... ;(

  SvaraRadera
 131. Skickar många varma tankar till er. Hoppas ni fortsätter och vara starka och att ni tillsammans fortsätter att leva. Anna finns med er. Känner er inte men era ord berör. Tänder ett ljus för er ikväll.

  SvaraRadera
 132. sara@assurans.se13 mars 2010 20:33

  Tusen tack för att du väljer att dela med dig av dina tankar. Känner mig helt mållös efter att ha läst dagens inlägg...men så kom jag att tänka på en dikt av Henry Scott Holland som jag vill ge till dig och din dotter. Hoppas ni finner fram till Anna tillsammans och kan fortsätta att ha en stark relation till varandra. Kram från Sara

  Vad är döden? Egentligen inget märkvärdigt.
  Jag har bara gått in i nästa rum.
  Jag är fortfarande jag och du är du.

  Vad vi var för varandra tidigare
  är vi fortfarande för varandra.

  Tilltala mig med mitt vanliga namn.
  Tala till mig på samma sätt som du alltid har gjort.

  Förändra inte din röst.
  Gör den inte extra högtidlig eller fylld av sorg.

  Skratta åt samma saker som vi brukade skratta åt.

  Låt min namn höra till vardagslivet, som det alltid har gjort.
  Uttala det i lätt ton utan spår av någon skugga.

  Livet är likadant som det alltid har varit.
  Dess betydelse har inte förändrats, det fortsätter oupphörligt.

  Varför skall jag vara borta bara för att du inte kan se mig?

  Jag väntar på dig under en tid, någonstans mycket nära dig, alldeles runt hörnet.

  Var lugn, allt är i sin ordning.

  SvaraRadera
 133. God natt Anna, sov gott & vila ut från allt som plågat din kropp. Du är en inspirationskälla och en fantastiskt modig människa - aldrig kommer jag glömma det budskap om livsglädje du förde till oss.

  Härom kvällen tände jag två ljus; ett för dig och ett för Tilda och Henrik. De stod i fönstret i mitt rum och lågorna fladdrade lite i draget, precis som vår tid på jorden inte är beständig eller evig. Det var väldigt fint, jag somnade med dig i mina tankar.

  Sov gott, Anna! Vila i vetskap att Henrik finns kvar hos Tilda och att ditt minne för alltid kommer leva vidare i dem.
  Kramar till Tilda och Henrik - ni finns i mina tankar och mitt hjärta.

  SvaraRadera
 134. Kära Henrik tack för att vi fått tagit del av och fått ta farväl av Anna på det här sättet.Jag tror att vi alla har hoppats även om vi anat att allt hopp var förgäves. det gör ont att tänka på det.Nu sänder jag alla goda och helande tankar och framtida lycka önskar jag dig och lillstumpan.
  Birgitta

  SvaraRadera
 135. Henrik, jag jobbade med Anna och jag vill att du vet att hennes stora och oöverträffade livsdröm långt innan det blev ni var du Henrik. I allt det här otroligt hemska är jag glad över att hon fick sin stora kärlek och som du har levererat.
  Tack Henrik
  Kaj

  SvaraRadera
 136. Anna dansar säkert med änglarna som en gloria runt fina lilla Tilda! Så ledsamt, så sorgligt och finner inte ord. Både du Anna och Henrik är jätte duktiga att formulera er och skriva! Tack för att ni delat/ delar med er! Jag har blivit en bättre mamma med mer energi för det är faktiskt som du Anna skrivit- morgondagen är ett oskrivet blad för alla. Det har jag tagit fasta på, njuter och ger mer. Tack du fina vackra ängel Anna! Tack Henrik! Tilda du kommer ha en del av din mamma jämnt. Kram kram kram

  SvaraRadera
 137. Tänk vilket avtryck Anna lämnade efter sig... Till Tilda - vilken kvinna din mamma var som påverkade oss så.
  Vi är otroligt många som fäller en tår för din mammas avsked ikväll. Hon lämnar oss, men stannar kvar hos så många av oss ändå. All kärlek.

  SvaraRadera
 138. Sorgligt men samtidigt så oändligt vackert du skriver!
  En sådan pappa skulle alla barn ha tillgång till!
  O tänk att Anna vaknade till mot alla odds! Hennes kämparglöd visade sig ännu en gång!
  Ett ljus brinner sakta i mitt fönster nu för Anna!
  Kommer att följa bloggen även i fortsättningen.
  Det är sällan man ser någon skriva på detta fascinerande sätt som Anna o du gör!
  Önskar man kunde bevara sättet som ett barn har. Acceptera det som inte går att förändra o texgå o tittapå Bamse! Det kommer ett stort leende mitt i den stora sorgen!
  Tänker på er o önskar er styrka o all välgång!
  Kramar en mamma/mormor

  SvaraRadera
 139. Jag har tänt ett ljus för er kära Anna ikväll. Nu är hennes svåra kamp över. Mina tankar går till dig, Henrik och till lilla Tilda och till alla andra anhöriga. En stor styrkekram till er från en bloggläsare i Finland

  SvaraRadera
 140. Sov gott Anna!

  Många styrke kramar till Annas nära och kära.

  SvaraRadera
 141. Åh Henrik, jag önskar så att det hade slutat annorlunda. Du skriver otroligt fint och kärleksfullt. Må Anna vila i frid och du och Tilda hitta en ny fin vardag tillsammans.

  SvaraRadera
 142. Beklagar verkligen er sorg och den stora förlusten av eran käraste finaste Anna.

  Kram Linda

  SvaraRadera
 143. Tack för allt lilla fina Anna. Jag vet att du har det bra och fridfullt där du nu är. Kram

  Till Annas rara familj önskar jag styrka, ork och kärlek att fortsätta. Ni tog så fint hand om Anna och hon fick somna in med all er kärlek runt sig.
  Ni finns i mina tankar och böner.
  Kram
  Ingela

  SvaraRadera
 144. Kramar till dig och Tilda från ett vår/vintrigt småland. Har känt smärtan när en nära dör och lättnaden när de slipper plågas mer.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 145. Ni fick ett fint avsked, en bra erfarenhet ni kommer bära med er hela livet, och det är så viktigt!
  Mina tankar finns hos er och er sorg. Att förlora någon man älskar kan göra så otroligt ont, jag vet det..

  KRAM

  SvaraRadera
 146. Vila i frid Anna! Tänker så på er allihop, o skickar stora styrke-kramar! Du verkar vara en fantastisk man o pappa, blir verkligen imponerad av dig!! Ta hand om er!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 147. Din kamp är över Anna....
  Må du få vila i frid.
  Kramar
  Jennie

  SvaraRadera
 148. Vilken pappa du är! Vilken man! Du & Tilda är värda all lycka nu & i framtiden.
  Varm och lång kram till er.

  SvaraRadera
 149. Vila i frid Anna! Många styrkekramar till familjen!

  /Anna

  SvaraRadera
 150. Sov gott Anna och allra varmaste tankar till Henrik och Tilda! Ni har fått mig att se vardagen på ett annat sätt och uppskatta det man tar för givet mera.

  /Pernilla

  SvaraRadera
 151. Tänder ett ljus och tänker på er fina lilla familj idag. Anna, jag hoppas och tror att du finner frid där du är nu. Jag kommer alltid att minnas dig som en glad, omtänksam och härlig person fylld med en enorm energi.
  Kram Mikaela K

  SvaraRadera
 152. All kärlek till er! agNeta

  SvaraRadera
 153. Bästa Henrik.
  Anna sitter uppkrupen på en gren i sitt favoritträd och smaskar på frukten, hon ser dig från Himlen och Ler.
  All den kärlek som finns kommer från den trädgrenen, från det leendet, från Anna.

  Kan jag göra något för Er? Säg bara till

  Farväl Anna, vila nu.

  George

  SvaraRadera
 154. Tänker på er alla & gör det nästan jämt. Svårt att inte påverkas av något så orättvist & overkligt... Många tårar har fallit under de veckor jag följt er genom bloggen och nu blandas tårarna med en tomhet och en insikt om hur skört & konstigt livet faktiskt är.

  Som vackra Anna skrev, "Morgondagen är ett oskrivet blad för alla..." Jag har lärt mig otroligt mycket av att ni berättar & ska aldrig glömma bort att ta vara på varje dag, så länge jag lever.

  Ta hand om er & tack för allt.
  Massor med kramar från Kiruna.

  SvaraRadera
 155. CHristian Hjort13 mars 2010 21:26

  Mina tankar ä hos er. Tänder ett ljus och önskar er vila och ugn med tid för tt sörja och minnas. Hon är någonsatnns där det inte gör ont. Jag kommer förevigt att minnas Annas energi och positiva inställning. Den av henne och er många extra månader. Tack för att vi fått följa er kamp.

  Stor kram CHristian

  SvaraRadera
 156. Vill tacka dig Anna som gav oss möjligheten att få en inblick i ditt och din familjs liv när det var som allra tuffast!

  Har vakat med Dig och Er...vet att du har det bra nu!

  Hoppas nu att familjen även får lite vila, lugn och ro...Det är ni alla värda!

  Vila och ta hand om varandra!

  SvaraRadera
 157. Jag blir så ledsen. Jag tycker du är stark som orkar fortsätta bloggen. Tror att Anna hade velat det.
  Kämpa på!
  Styrkekramar

  SvaraRadera
 158. Har tänkt på er hela veckan, skickar massor av kramar och ber för er... saknar ord.

  SvaraRadera
 159. Det är bitterljuvt att se någon komma till ro efter lång tids sjukdom som tidvis har gränsat till tortyr.
  Det är starkt att inte försöka hålla kvar trots att det är den starkaste instinkten av alla utan att istället släppa, låta flyga. I några sammanhang har jag hört det sägas att barns sorg är randig, barnet går in och ur ränderna av sorg och "normal tillvaro". Den är "renare" än vuxnas som har sina känslor invirade i alla aspekter av livet.
  Nu får ni alla vila. Alla på olika sätt. Ett liv är över, ett annat tar vid. Tack för att vi fick följa er på den här vägen!

  SvaraRadera
 160. R.I.P fina fina Anna
  Ta hand om er familjen
  /A

  SvaraRadera
 161. Gud så hemskt.... Skönt att Anna inte behövde lida när det var dags. Hon kommer säkert att återvända till jorden och glädja andra människor i sinom tid. Då ännu lite visare och med ännu fler erfarenheter än förra gången. Det märks hur mycket du och er lilla guldklimp fortfarande älskar Anna och jag hoppas ni allihopa kommer att få känna era känslor i den här otroligt jobbiga tiden. Förr eller senare så kommer livet att se lite ljusare ut igen. Och steg för steg kommer livet senare att bli bättre och bättre. Försök att se till det fina - hur mycket Anna gav er. Jag skickar massor av kramar till er. Lycka till.

  SvaraRadera
 162. Sov Gott Anna,,nu slipper du all oro och smärta..
  Henrik,,vilken man och pappa du är..Du skriver så otroligt fint och kärleksfullt..
  Jag kommer fortsätta att läsa bloggen..
  Ta hand om dig och Tilda nu..
  Kram Maria...

  SvaraRadera
 163. Vila i frid Anna, ingen smärta kan plåga dig mer. Oändligt mycket STYRKEKRAMAR till dig Henrik och Tilda!!! Anna i Solna

  SvaraRadera
 164. All styrka till dig, vad vackert och ärligt du skriver om Annas sista stund. Tack för att du delar med dig.

  Krama Tilda

  SvaraRadera
 165. Tack Henrik för att du gjorde Annas sista tid så fin,du är en underbar make och en underbar pappa till lilla Tilda. Många kramar till er.

  SvaraRadera
 166. Fantatiskt kämpat anna, skönt att fick somna, och vila. Ses i Nangiala

  SvaraRadera
 167. Sofia Mäcs Nielsen13 mars 2010 21:53

  Varmaste tankar till er...

  SvaraRadera
 168. Beklagar så!
  Varma kramar till er från en Karlstad-tjej som träffat Anna på en fest en gång för länge sen.

  SvaraRadera
 169. Vad fint skrivet av dig, jag har tänkt mycket på er dom här dagarna.
  Låter som jobbiga men fina sista dagar. Tag hand om dig själv och Tilda nu.

  Vila i frid Anna.
  Kram.

  SvaraRadera
 170. Min kusin dog av en hjärntumör i höstas, och jag kan bara föreställa mig den helvetestid som du gått igenom.
  Jag tycker det är en stor bedrift av dig att i denna svåra stund skriva en så fin blogg. Hoppas att du och Tilda känner allt stöd från oss bloggläsare. / Micke

  SvaraRadera
 171. Jag beklagar av hela mitt hjärta att vackra underbara Anna inte längre finns kvar hos er, och samtidigt känns det så skönt att Anna äntligen har fått ro. Att hon slipper ha ont mer.
  Jag läste inlägget flera gånger, rörd till tårar men ändå med ett litet leende. Så vackert du beskriver det hemska ni ni upplevt, och kärleken till Anna lyser genom orden.
  Mina tankar finns hos er idag.

  SvaraRadera
 172. Vackra fina tappra Anna, och vackra fina tappra familj.
  Jag är så ledsen över er förlust, ni har kämpat så.
  Jag önskar att alla tankar och tårar kunde bära er över sorgen, göra den lite lättare.

  Tack för att du orkar berätta, ni har funnits i mina tankar hela tiden.
  Och tack för att ni delat med er av vetskapen om vad som är viktigt här i livet.

  SvaraRadera
 173. Vilket otroligt vackert inlägg och vilket fint slut Anna fick.
  Anna, vila i frid.
  Kram

  SvaraRadera
 174. Nu får du ro Anna, vila i frid...
  Otroligt fint skrivet av dig...ta hand om dig och lilla doktor Tilda, styrkekramar i stora lass!!

  SvaraRadera
 175. Vila i frid Anna och sov så gott!
  En stor kram till dig Henrik och till Tilda.
  Ta hand om er! Ni är alla tre riktiga kämpar.

  SvaraRadera
 176. Sandra Palmqvist13 mars 2010 22:13

  Är verkligen så otroligt ledsen för er skull. Nu är jag inte speciellt religiös, men jag hoppas det som sägs är sant, att "God won't put you through anything you can't handle".

  Tänker på er.
  Varma kramar.

  SvaraRadera
 177. Tack för att ni delat med er av det svåra. Så otroligt fint skrivit. Kram till er alla från en okänd bloggläsare //Helena

  SvaraRadera
 178. Åhhh, vad jag önskar att detta inte skulle ha hänt. Vackra och underbara människor borde vara kvar i detta jordliv för att göra världen till en bättre värld. Gråter och önskar er all kärlek. Vilken underbar dotter ni har.
  Mvh Lotta

  SvaraRadera
 179. Vila i frid kära Anna, och all styrka mod och ljus till er som är kvar.
  Mitt hjärta värker för er. Ta hand om varandra! Stor kram

  SvaraRadera
 180. Livet är så oerhört svårt ibland.
  Tack Henrik för att du orkar dela med dej av er sorg. Tack för att du tänker fortsätta blogga, det är väldigt värdefullt och kanske kan det vara skönt för dej?

  Kära Anna, vila i frid. Jag saknar dina fantastiska inlägg i bloggen. Hoppas du får det bra, var du än hamnar.
  Kärlek Anna/Cliffen

  SvaraRadera
 181. Birgitta Fjellström13 mars 2010 22:18

  Jag ser en stjärna på himlen
  den blinkar till er,
  det är nog Anna som vill att ni inte oroas mer.

  Mitt varmaste deltagande.

  Vila i frid Anna.

  SvaraRadera
 182. Tårarna rinner... har tänt ett ljus i fönstret, sitter och tänker.
  Jag känner inte er, men ändå gör jag det på något sätt...jag vill tacka er för det. Er styrka och ert mod har gett mig kraft, och har hjälpt mig att inse att vi människor besitter enorm styrka. I stunder när jag tvivlat på min egen styrka har jag tänkt på Anna, era ord i bloggen och Annas inlägg på vårt forum.
  Nu önskar jag att jag kan skicka styrka och mod till dig Henrik! Kram Sara

  SvaraRadera
 183. Det är så smärtsamt och hjärtekrossande att läsa men ändå så fantastiskt fint skrivet av dej
  Henrik och med en ofattbar styrka.

  Ni har verkligen kämpat en omänskligt tuff kamp.

  Nu är Anna utan smärta och lidande.

  Varma tankar till dej, Tilda och övriga
  familjen.
  Titti

  SvaraRadera
 184. Henrik! Tilda har en grymt fantastisk pappa och Anna en otroligt underbar make. Var rädd om dig och försök se positivt på den tid som ändå kommer. Vårsolen kommer att ge dig styrka. KRAM // din okända vän Elisabeth med familj

  SvaraRadera
 185. Kära kära Anna, hoppas du är i Nangiala nu och slipper ha ont.
  Henrik, All världens kraft och styrka till dig och lilla Tilda! Jag känner inte er men Med er! Har kommit på mig själv att jag har tänkt på er flera ggr under veckan...det får mig att vara så oerhört Tacksam för min man och mina två små barn! Största Kramen till Dig Henrik Från Emma

  SvaraRadera
 186. Det är med stor sorg jag läser dagens inlägg, och jag tänker så på dig Henrik och lilla Tilda. Ni har en tuff tid framför er, men ni kommer att klara det tillsammans. Med så mycket kärlek som finns i er familj står ni starka trots förlusten, och Anna kommer alltid att leva i er.

  Anna, tappra, vackra Anna, du förlorade kampen ändå, och det är bara så fruktansvärt ledsamt att du inte fick stanna här på jorden. Men du har lärt oss som läser så mycket, jag uppskattar mitt liv mer nu tack vare dig och dina fantastiska texter har gjort mig till en bättre människa och mamma. Du kommer att leva länge inom oss alla.

  Tack för all kärlek du spred! /Hanna

  SvaraRadera
 187. Alla mina tankar till er! Livet är så svårt ibland...

  SvaraRadera
 188. Vilka underbara ord er dotter fick, vilken kärlek du förmedlade till henne om Anna. Jag tänker på er med kärlek och hoppas ni finner styrka i de vackra minnena som Anna lämnar efter sig. Ser fram emot att få följa er fortsatta resa. Styrkekramar och kärlek från en bloggare till en annan, kramar Sofie

  SvaraRadera
 189. Kramar, massor av kramar. Underbara ni! Ta hand om er!
  Nina

  SvaraRadera
 190. Mina tankar finns hos er. Vilken underbar liten flicka ni har!!!

  Tack för otroliga inlägg!

  SvaraRadera
 191. Tack för att du orkar dela med dig till oss, fastän du inte vet vem jag är. All styrka till dig genom sorgen, du hjälper mig att få perspektiv på vad som är viktigt i livet!
  Stor kram till Tilda och dig, jag är säker på att Anna ser er nu!!!
  Annelie

  SvaraRadera
 192. Du skriver så fint om Anna, om Tilda och om dig själv... Vackert, kärleksfullt och varmt.

  Mina varmaste tankar till dig Henrik och lilla Tilda.

  Sov gott Anna

  Kramar Johanna

  SvaraRadera
 193. Tusen tankar...

  SvaraRadera
 194. Nu får du äntligen vila Anna !!

  Massor med kramar till er övriga.. Tack för att du själv kommer fortsätta skriva på Annas blogg.. Allt det som är runt omkring, alla tankar som kommer och går när man som nära anhörig drabbas det är väldigt svårt att beskriva. Så alla vänner som finns runt omkring.. Ring, besök det värmer.. Man behöver inte säga så mycket bara finnas..

  Kramizar..

  SvaraRadera
 195. Jenny Larsson13 mars 2010 22:37

  Ont i hjärtat... Tänker på er och önskar er all styrka!!! Du är en fantastisk människa och inte svårt att förstå att Anna valde just dig till man och far till Tilda. Tack för att du orkar dela med dig! Anna Underbara kämpe vila i frid! Kram Jenny Larsson

  SvaraRadera
 196. Marie-Louice13 mars 2010 22:37

  Massor med styrka och kärlek till dig Henrik och till din och Annas dotter Tilda. Anna var en mycket tapper kvinna, och du är en mycket tapper man, och Tilda är en mycket tapper liten flicka.
  Massor med kramar till er! <3

  SvaraRadera
 197. Tänker på er. Många kramar.

  SvaraRadera

Kommentera jättegärna!!

Om du inte har egen webb-sida väljer du Kommentera som: "Namn/webbadress" i menyn nedan. Därefter kan du fylla i endast namn och/eller e-mail innan du skickar kommentaren.

Kram Anna