måndag 15 februari 2010

Ett skepp kommer lastat med...

...största flaket KÄRLEK, kramar, mys och “fhussar”
på Alla Hjärtans Dag.Veckan efter blåljusfärden till KS och de dramatiska krampanfallen låg jag inlagd på avd. P54 i nästan en vecka. Jag var extremt trött och svag, hade grava närminnesproblem, kramp i vaderna och ytterligare minskad styrsel i händer och armar. Allt känndes pyton och jag var rädd att jag aldrig mer skulle få komma hem igen. Nu har jag varit hemma en vecka och vi börjar så smått anpassa oss och få vardagen att fungera. Jag är fortfarande väldigt svårt sjuk, men det känns som att det finns hopp om livet igen och att hemsjukvård (ASIH), hemtjänst, ny medicinering, larm och andra nya hjälpmedel kommer att fungera bra.

STORT tack för all er omtanke och oro om oss. Både jag och Henrik får energi av allt fint ni skriver på bloggen, på mail, mms, sms och i underbara handskrivna brev. Och när man ligger i ett sterlit sjukhusrum med utsikt över vad som lätt skulle utmärkas med toppplaceringar i tävlingen ”Sveriges fulaste offentliga byggnader” blir man förstås extra glad och rörd av blommor, choklad, kakor, filmer, böcker, små nallar och andra omtänksamma presenter, som kommer på posten. Ofta med en så otroligt träffsäker symbolik bakom att mina tårar aldrig är långt borta. Och det dessutom trots att avsändaren och jag i många fall aldrig ens har träffats i verkligheten. Men om man som jag drabbats av halv ansiktsförlamning och inte längre kan stänga ögonlocken ordentligt så är ständigt torra svidande ögon ett nytt besvärande dilemma och all extra tårvätska förstås välkommen:)

Kände att jag ville skicka er alla en stor kram tillbaka på Alla-hjärtans-dag. Ja, innan det är dax för ASIH att komma hit med näringsdropp, att fylla på kroppen med alla nya mediciner, fjärrkontrolla ner hemsjukvårdens lånesäng och halvt morfindrogad invänta mjuk fotmassage av älskade Henrik. Jag behöver sova och hämta kraft. För imorgon bitti tidigt ska vi tillbaka till KS och göra en ny MR av min hjärna.

Två veckor har nu gått utan nya krampanfall. Det verkar det som att min kropp tolererar epilepsimedicinerna. Närminnet och krafterna - som direkt efter krampanfallen var som bortblåsta – börjar sakta återvända. Och det infekterade såret på mitt bröst är nu fritt från bakterier och läker fortfarande. Ja, det känns ännu inte som att läget har vänt, men det känns till viss del uppbromsat och stabilt. Och som min laserterapeft uttryckte det: Finns det möjlighet att bromsa upp en process och stanna ett hjul, borde man även kunna vrida det åt andra hållet och backa processen. Så som läget känns nu borde det finnas goda förutsättningar för att det ser stabilt ut på morondagens röntgenbilder. Hjälp oss att hålla tummarna för det!!

Senare i veckan hoppas jag att jag orkar uppdatera er på turbulensen under senaste månadens berg-och-dalbana. Jag är som sagt fortfarande väldigt svårt sjuk, men det finns hopp om livet.

Cogito ergo sum.
Ni vet René Descartes: Jag tänker alltså finns jag

269 kommentarer:

 1. Åh vad glad jag blir att det verkar gå åt rätt håll,håller tummarna att det fortsätter så,kramar i massor!

  SvaraRadera
 2. cyber-styrka till dig och dina från mig!

  SvaraRadera
 3. Åh vad jag har väntat på det här inlägget! Varje dag när jag loggar in på Bloglovin så letar jag först efter att se om det skett någon uppdatering av just din blogg. Din historia och allt runt omkring har fångat en del av mitt hjärta.
  Så skönt att höra att du känner dig bättre!
  Det finns ett uttryck som jag gillar: Omöjligt finns inte, det tar bara lite längre tid.....
  All kärlek till dig och din fina familj!

  SvaraRadera
 4. Hej min kloka och visa vän. Lyckan jag kände när jag såg din uppdatering går inte att beskriva i ord. Finare alla hjärtans dag present kan jag inte tänka mig. Vi saknar dig så mkt. Den största nyheten är att vi snart blir grannar! Tänk va trevligt vi ska ha i vår och sommar. Jag vet att du ler inom dig nu, men jag kan inte rå för det...
  Jag har sååå mkt att berätta för dig som säkerligen får dig att, om så bara för några minuter, tänka på annat. Jag har allt, skandaler, svaller, sex, kärlek. Livs levande dagsåpa! Så fort du känner för det så finns jag här! Ser ditt leende varje dag på kylskåpet och det hjälper verkligen en grå måndags morgon! Du inspirerar mig varje dag och din styrka får mig att se ljus i vintermörkret. Kämpa på för dig själv och för din underbara familj. Vi hejar med stora Go Anna GO flaggor! Stor bamsekram/Viveca

  SvaraRadera
 5. Hoppas att det har gått bra idag. Har tänkt på dig.
  Kram Mia

  SvaraRadera
 6. Jag tänker väldigt mycket på Dig / Er. Har följt Dig ett tag och jag blir minst sagt tagen av dina rader. Det är svårt att föreställa sig vad Du / Ni går igenom men jag tror att du lyckas förklara det väldigt bra. Det är med ett leende man läser nu att trots att Du är svårt sjuk så finns det glöd och Jag glöder med Dig!
  Många Långa Kramar Anna

  SvaraRadera
 7. Hej Anna! Vi skickar massor av kärlek tillbaka till dig, Henrik och fina Tilda!!

  Kramar från Hanna, Rikard, Edgar och Agaton

  SvaraRadera
 8. Jag tänker på dig och sänder miljoner kramar till dig och din familj!

  SvaraRadera
 9. Tänker på er och hoppas innerligt! Mirakel inträffar dagligen, både stora och små. Mvh Catharina

  SvaraRadera
 10. Anna och Henrik

  Äntligen!!! Jag har tänkt så mycket på hur det går för er-Pust. Något bättre alltså-

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 11. Malin från Åmål17 februari 2010 11:55

  Tänker på dig och din familj! Kan inte tänka mig vad ni går igenom. Stor kram!

  SvaraRadera
 12. Mias mamma Ulla17 februari 2010 11:55

  Anna, Henrik och Tilda
  Tänker på er varje dag och håller alla tummar jag kan för er. Till våren Anna vill jag bjuda dig på en riktigt stor paraplydrink- bara därför att jag är pensionär och får lov att dricka sådana - och du om någon har förtjänat en!
  Massor av kramar och varma tankar
  Allies och Elise mormor

  SvaraRadera
 13. Kjære Anna

  Velkommen hjem. Kos deg masse sammen med din man og din "hjemme" sykepleie ;o) Jeg føler med deg og din familje. Det er dere som gir oss styrke i vardagen.

  Klem Therese

  SvaraRadera
 14. Min tanke är din och den kan ingen ta ifrån dig...
  kram och styrka
  // Helen i Skåne

  SvaraRadera
 15. Hej Anna, blev tipsad om din blogg från en vän, läs inte den på jobb sa hon, det gjorde jag och blev kramad och tröstad av mina kollegor när jag grät floder på min arbetsplats. Min mamma dog i hjärncancer när jag var 16 och din blogg går rakt in i hjärtat på mig. Tänker på dig ofta och tycker det är helt otroligt vilken inre styrka du besitter. Du är en underbar människa och jag håller tummarna för dig och din familj!
  Stora kramar från mig.

  SvaraRadera
 16. Härligt att du är tillbaka på bloggen :D

  Tänker på dig!

  Stor kram

  Sofia

  SvaraRadera
 17. Din livsglädje är överväldigande, din vilja att kämpa och finnas till makalös. Tack för att du delar med dig, dina tankar gör skillnad i mitt liv. Och all kärlek och värme till dig och familjen, jag hoppas - jag skickar all extra energi till universum jag kan - att din utveckling vänder och vårens vindar snart blåser varma på din kind.
  // Elena

  SvaraRadera
 18. Jag har precis läst hela din blogg och tårarna rinner. Vi är lika gamla, skorpioner båda två och min ena dotter fyller tre år nu på fredag. Jag önskar så väldigt att ni får en fin tvåårsdag tillsammans! Du finns i mina tankar och jag önskar SÅ JÄVLA MYCKET att jag på något sätt kunde göra något mer än såhär. Hälsningar Lotta

  SvaraRadera
 19. Det var verkligen goda nyheter. Jag har tänkt på dig och tittat in på bloggen och hoppats på uppdatering.

  Hoppas allt gick bra på röntgen!

  Kram

  SvaraRadera
 20. Anna, du anar inte vad du berör, vilken värme du utstrålar i ditt skrivande och hur fantastisk du är i allt ditt lidande. Må nu din styrka besegra det otäcka i din kropp och låt din vår och sommar blir en fantastisk tid med din familj och en vardag som kommer att präglas av allt annat än sjukdom. Kramar i mängd/ Karin

  SvaraRadera
 21. Du känner inte mig och jag inte dig men du har fångat mitt hjärta! Kanske för att vår familj varit i samma sits som din. Jag vill ge dig hopp!

  Vår 4 åriga dotter drabbades av en elakartad hjärntumör (satt på fel ställe) och det fanns inget att göra. Vi fick strålning för att förlänga hennes livstid. Max ½ år att leva ev 9 månader.

  Idag är vår dotter 5½ år och fullt frisk!
  Hur är det möjligt kan man fråga sig? Även läkarna ställer denna fråga.
  Jo, Jesus gjorde skillnaden.
  Han älskar oss och han gav sitt liv för oss för att vi ska kunna bli hans barn och i bibeln står det att "genom hans sår har vi blivit botade" 1 Petr 2:24
  Jesus älskar dig och om du söker Honom kommer du att finna Honom.

  Dikten "fotspår i sanden" är sann!....om du låter honom bära dig!

  Jag ber för dig!

  SvaraRadera
 22. Att kunna vara hemma så mycket som möjligt med enbart de man älskar gör själen gott och hjälper att kroppen läka. Håller mina tummar så hårt att de vitnar för att röntgen gått bra. Ni skriver så otroligt fint både du och Henrik. Ni verkar vara en underbar familj! Det märks på hur din man skriver om dej att han och din goa dotter älskar dej innerligt och högt. Stor kram /Annika

  SvaraRadera
 23. Vilken fantastisk människa du är Anna, och vilken fin familj du verkar ha!! Jag är så himla imponerad av dig och är helt säker på att allt kommer gå jätte bra! Jag tänker ofta på dig och försöker skicka massa energi genom mina tankar. Stor Kram/Sara

  SvaraRadera
 24. Har läst din blogg ett tag, Anna...jag håller tummarna för dej att allt går bra, och varma kramar till er hela familjen...kram från Skåne

  SvaraRadera
 25. Anna,

  du är en av dessa förunderliga, vidunderliga människor som mitt i det svåraste en människa kan gå igenom ger så oändligt mycket kraft till oss andra. Du och Corall. Två mega-kärleks-kraft-källor. Ni båda får mig att känna tillit. Till livet.

  Tack du underbara Anna för allt du ger.

  En varm och kärlekfylld kram från Karin H

  SvaraRadera
 26. Hej Anna, du skriver så vackert, tappert och starkt om något så fruktansvärt och hemskt. Jag lider med er och håller alla tummar om att det vänder och du får må bättre. Värme och styrka till dig och dina nära och kära.

  SvaraRadera
 27. Härligt att du skriver! Håller verkligen alla tummar för dig!
  Birgitta

  SvaraRadera
 28. Go girl! Det är du och din familj som behöver alla hjärtan och all värme! Skönt att du har fått komma hem och hoppas ni får fortsätta dela vackra stunder tillsammans.

  SvaraRadera
 29. Kära Ni, jag blir alldeles knäsvag av att läsa vad som hänt senaste tiden! Vad du är stark och modig som kämpar Anna! Vad du är träffsäker och omtänksam i dina tankar om hur Anna känner och vad hon behöver Henrik! Jag önskar Er allt gott. Ni verkar vara en så underbar liten familj. Alla vi som följer Er håller tummarna för att hela familjen ska få må bättre, och detta genom att Anna återhämtar sig. Det känns skönt att veta att Ni känner kärleken och omtanken från oss bloggläsare och finner lite tröst och styrka i det vi skriver. Vi vill så gärna kunna göra skillnad, för Ni berör oss. Uppdatera när Ni orkar, vi finns här och väntar. Tummarna hålls ständigt!
  Många kramar från Linn i Sthlm

  SvaraRadera
 30. Såååååååååå roligt att läsa att det ser lite ljusare ut. Alla vi på Mäklarsamfundet följer din helvetesresa och har dig i våra hjärtan.
  Du är såååå stark!!

  SvaraRadera
 31. Underbart, underbart!!!!! Så glad för er skull! Kram, från Johanna som följer din blogg!

  SvaraRadera
 32. Det är helt otroligt vad du verkar stark! Du är ett föredöme för alla oss här ute som gnäller över småsaker.
  Jag ber en bön för dig och skickar dig all styrka jag kan!

  SvaraRadera
 33. KÄRA ANNA MED FAMILJ DET FINNS INTE ORD ATT BESKRIVA VAD JAG KÄNNER FÖR DIG ANNA, HENRIK OCH DIG LILLA TILDE. HAR TÄNT ETT LJUS FÖR ER I KYRKAN... KRAMISAR TILL ER

  SvaraRadera
 34. Hej Anna :) Vad underbart att du orkar skriva och att du trots din svåra sjukdom skriver och förmedlar din situation med en så positiv känsla. Jag vill också tro att "det som går att bromsa går också att backa". Anna jag håller tummarna för dig och din familj. Kram och Kämpa på.

  SvaraRadera
 35. Kramar till er för att ni delar med er!

  SvaraRadera
 36. Alexandra Larson (Josefson)19 februari 2010 00:11

  Hej! Mycket gott att läsa dina ord. Du är så härlig och jag hoppas verkligen att du ska få må bra nu! Lyckades radera ett låååångt inlägg förra gången jag skrev så vi får väl se om det här kommer fram;) Massa kramar från Alex (Sandra)

  SvaraRadera
 37. Morgondagen är en stor dag. Hoppas ni kan fira ordentligt!

  Kramar Maria K m. familj

  SvaraRadera
 38. jag håller tummarna för att röntgen ser bra ut !
  skönt att du är hemma, mår lite bättre och att medicinen verkar ta mot anfall, du har så det räcker och blir över ändå!

  min dotter hade leukemi som liten (frisk nu) och jag minns vad trött och sliten hon var under perioder..

  varma kramar Monica R

  SvaraRadera
 39. varmaste kärleksfulla kramar till dig anna och din henke. hoppas hoppas hoppas att du ska bli frisk och få leva leva ett långt liv tillsammans med din fina familj. kram anna

  SvaraRadera
 40. Käraste finaste familj!
  Vill bara säga att jag tänker på er!
  Hoppas hoppas ni har det ganska bra!
  Kramar Mia

  SvaraRadera
 41. Skickar en varm tanke och styrka till dig och din familj! Otroligt att se din kämpeanda i allt detta. Håller tummarna för dig!

  Kram Camilla m fam

  SvaraRadera
 42. Vilken härlig hjärtehälsning till alla som oroas! Du är en sann kämpe, och jag vet faktiskt vad du går igenom. Är själv mitt i behandling och måste erkänna at jag inte alltid törs kika in hos dig och andra modiga medsystrar som berättar om sin kamp. Blir så varm i hjärtat när jag nu ser dina.

  Själv har jag använt min blogg som en informationschef, för att per telefon slippa förklara och trösta alla som bryr sig. Nu är den en nödvändig ventil.

  All lycka till i framtiden. Den finns där.
  kram Jos

  SvaraRadera
 43. http://www.youtube.com/watch?v=lBy4QXAAil8

  Jag älskar denna låten!!! Till dig Anna!!!!!

  SvaraRadera
 44. Jag önskar dig glädjetårar för dina torra ögon. Jag önskar att det där hjulet stannar upp och tar samma väg tillbaka och sedan lämnar dig ifred från sjukdomen för resten av ditt liv. Jag tror att din överlevnadsinstinkt är grymmare och starkare än det sjuka. Du kommer att fixa det här. Jag önskar dig många renande och befriande kramar av ditt lilla älskade barn. Jag önskar dig kramar av många. Kämpa vidare!!!!! Hälsningar Jenny

  SvaraRadera
 45. Kära Anna,
  Skickar dej en mängd styrkekramar och ber och önskar att du har en fin helg tillsammans med din härliga familj!
  kramar och kärlek/
  Karola, Eivor och Rune skickar dej också massor av kramar, du finns i våra tankar!!

  SvaraRadera
 46. Vad underbart! Jag känner inte er men jag läser och tänker på er. Hoppas, hoppas att det vänder! Massa värme / Lotta

  SvaraRadera
 47. Anna fina fina Anna, jag läser på ett annat forum att du har det svårt. Önskar så att du får vara smärtfri. Värme och goda tankar till dig och din familj!!

  SvaraRadera
 48. Grattiskramar till Tilda idag! Hoppas hon får en jättemegastor doktorsväska så hon kan göra dig lite bättre Anna!

  Många tumhållningar och önskningar om en smärtfri Tildafödelsedag!

  Claudia W

  SvaraRadera
 49. Ha en alldeles underbar söndag med de dina, tänker på er varje dag, varje minut...

  Massor av styrkekramar

  SvaraRadera
 50. Pernilla Skogland21 februari 2010 18:10

  Hej Anna! Jag visste det!!!Det kändes i hela kroppen att du var just en sådan kämpe som vägrade se dig besegrad. Det är lång väg att vandra det vet jag, men om nu hjulet börjar rulla så se till att hoppa på. Vi ska hjälpa dig att putta på och peppa så gott vi kan, det kan du lita på! Kramar till er/Pernilla

  SvaraRadera
 51. hoppas ni haft en bra helg i snökaoset :)

  &
  hoppas att du fortfarande är hemma och har det så bra du kan !!!
  en massa styrkekramar...

  SvaraRadera
 52. Skickar en skeppslast fylld med styrkekramar!

  SvaraRadera
 53. Kämpa på underbara Anna!
  Stor kram M

  SvaraRadera
 54. Kämpa Anna! you can do it!!

  SvaraRadera
 55. Mina varmaste kramar till dig Anna! Hoppas så att du får vara så smärtfri som möjligt och att du kunnat ha en mysig helg tillsammans med familjen.

  SvaraRadera
 56. Fina Tappra ♥Anna♥ Vet att du har det riktigt kämpigt nu. Du, Henrik och Tilda finns i mina tankar och böner varje dag.
  Kämpa på Fina ♥Anna♥
  Kram Titti

  SvaraRadera
 57. Hoppas er helg har varit härlig med massor av födelsedagsfirande! Nu börjar en ny vecka och jag skickar nya krafter till dig från mig. Du finns i våra tankar! Varma Kramar Anna Karlefjärd med familj

  SvaraRadera
 58. Så otroligt roligt att höra av dig! Och vilken härlig liknelse med hjulet. Jag håller alla tummar för att du nu lyckats bromsa hjulet och snart kan börja rulla det tillbaka igen.

  Stor kram från Hanna

  SvaraRadera
 59. Finaste Anna, Mina tankar är som alltid hos er. Jag skickar en stor dunderhonungskram, full med Bamsestyrka och mod.
  Kram Busan

  SvaraRadera
 60. Jätte fin blogg,titta gärna in min blogg.
  där jag skriver om livet & om vad jag gör på vardagen & om filmen jag just nu håller på och gör!
  Det är jago min kompis som har bloggen

  SvaraRadera
 61. Anna, det var så fantastiskt att läsa att du mådde lite bättre. Jag blev så glad, både skrattade och grät. Men nu börjar jag och säkert många med mig att bli riktigt oroliga igen. Vad fick du veta efter din senaste magnetröntgen? Har du blivit sämre igen? Jag hoppas så innerligt att dina tumörer krymper och försvinner och att du får tid att sakta må bättre. Hoppas du orkar berätta för oss snart. Till dess får du ta hand om dig. Kram!

  SvaraRadera
 62. Massor av kramar till dig Anna! Jag blev så jätteglad när jag läste att det går åt rätt håll. Du är en sann kämpe! All styrka till dig. Kram

  SvaraRadera
 63. Skickar kärlek, ljus, frid och harmoni till dig Anna. Och till familjen kärlek och åter kärlek.
  /Madeleine

  SvaraRadera
 64. Jag tänker på dig Anna!/M

  SvaraRadera
 65. Tänker på er dagligen!Ber en bön i kväll att det har vänt!!
  Kram

  SvaraRadera
 66. Jag är så sjukt orolig för dig, Anna. Trots att vi inte har träffats! Jag hoppas att du mår bättre och att Tilda och Henrik får behålla dig ett bra tag till. För en gångs skull så svarade jag på en sån där lista
  (http://koala.nu/blahblah/2010/02/24/lovebombing-2/)
  Du finns med där om du orkar läsa, förväntar mig inte att du ska skriva en sån. <3

  SvaraRadera
 67. Instämmer i ditt "Cogito ergo sum". =) Har tatuerat in det på min vänstra skuldra, det stämmer så bra! Får så länge vi tänker, finns vi. :)

  Skönt att det finns en liten glimma ljus i din framtid! Jag hoppas att vägen går år det hållet och att hjulet börjar snurra åt andra hållet nu. Ditt mod är verkligen avsevärt och beundransvärt!

  Kramar och kuddar!

  SvaraRadera
 68. Anna, kämpa på med att besegra idioten som finns i din kropp (sjukdomen = idioten!) dags för ett lyckligt slut, det borde och kommer nog bli ditt....känner det på mig. Stor kram från Jessica (vi träffades på en fest hos Maria, jag gravid och nykter:)

  SvaraRadera
 69. hej anna. ja att du ska kämpa behöver jag inte säga du är omgiven av människor som är villiga att ge dej all positiv energi. försök ta emot den och som du själv skrev skräm bort det dumma cancer spöket. blev glad så jag grät när jag såg du skrivit. ta hand om dej hjärtat varma tankar annicka tengquist

  SvaraRadera

Kommentera jättegärna!!

Om du inte har egen webb-sida väljer du Kommentera som: "Namn/webbadress" i menyn nedan. Därefter kan du fylla i endast namn och/eller e-mail innan du skickar kommentaren.

Kram Anna