måndag 19 april 2010

Farväl


Anna, min älskade vän.

Du älskade livet och förstod vad det gick ut på – relationer och upplevelser. Du spred alltid omtanke, glädje och positiv energi till din omgivning. Du var en aldrig sinande källa av roliga historier och underfundiga reflektioner. Med dig hade man kul. Jag har dig att tacka för många fina vänner som nu är mina och Tildas vänner. Men jag saknar att träffa dem tillsammans med dig. Jag saknar livet med dig.

Du valde mig bland tusen och åter tusen. Du valde mig att utforska livet med och göra det till ett äventyr. Vi var inte perfekta – vem är det, men perfekta för varandra. Vi utmanade varandra och filade tålmodigt på våra skavanker. Sakta men säkert tog vi till oss varandras klokord och skapade nya. Genom dig blev jag en bättre människa! Jag saknar att formas med dig.

Du skänkte mig den största gåvan – Tilda, en spegelbild av oss två. Så fantastisk hon är vårt underbara kärleksbarn! Men jag saknar att vara två om att ledsaga henne i livet, se henne utvecklas och få dela hennes upptäckter och upplevelser. Hon saknar sin mamma. Jag saknar både min älskade och Tildas mamma!

Du lever i våra hjärtan och tankar, och genom vad vi lärt av dig. Och du lever genom Tilda. I henne ser vi dig varje dag och glädjs åt vad du fört vidare.

Jag saknar dig så!


Tilda,

håll hårt i mammas pusselbit genom egna och andras minnen, så kan du lyssna till din inre röst när du behöver tröst och vägledning av henne.

Av din mamma kan du lära dig mycket om livet:

Din mamma odlade och vårdade vänskapen med människor som gav henne energi. Hon förstod att, precis som blommor växer av näring i form av sol och vatten, så växer vänskap genom näring. Vår viktigaste näring är vänskapsrelationer och upplevelser med de vi älskar och älskas av.

För att växa själv som människa är mål och prestationer också viktigt. Men det ska vara dina val – du ska må bra av dina prestationer, inte andra. För din mamma betydde det att jobba med viktiga saker. Det hon menade var att hennes prestationer var viktiga för att de hade stort värde för andra människor.

Din mamma blev väldigt omtyckt av många människor. Jag tror att den viktigaste orsaken är att hon var intresserad av sina vänner. Hon var duktig på att fråga, lyssna och komma ihåg. Det var förstås till stor hjälp att hon hade så otroligt bra minne.

Din mamma hade hög integritet. Det är ett svårt ord som inte alla vet vad det betyder, nämligen att säga stopp när någon är oschysst mot dig. Det betyder också att inte låta sig bli utnyttjad utan att få något tillbaka. Och det betyder att ha modet att vara ärlig, för om man inte är ärlig mot andra är man inte ärlig mot sig själv.

Mamma var väldigt nyfiken, precis som du. Också det är en viktig egenskap för att växa som människa, för när man lär sig nya saker så utvecklas man. Din mamma ville veta och kunna så mycket som möjligt om det som var viktigt för henne. På så sätt blev hon duktig på vad än hon tog sig för med, vilket gjorde henne till en värdefull kunskapskälla för många och gjorde hennes bidrag viktiga.

Din mamma hade en god egenskap som är helt avgörande när man ska leva ihop med någon och det var att inte sopa saker under mattan. När man lever med någon så är det viktigt att man reder ut saker annars hindras relationen att utvecklas. Man kanske tycker olika om saker eller gör saker som den andre inte tycker om. Sådant måste man prata om och hitta lösningar på. Som du säkert förstår så har det med integritet att göra. Men det handlar också om en vilja att utvecklas – att förstå och lära av varandra.

En annan viktig egenskap din mamma hade var självständighet. Att känna att man kan själv är ju grunden för god självkänsla – det hörs ju. Men självständighet betyder inte att man ska vara oberoende av andra, bara för att man kan det. Med lite ödmjukhet inser man ju att det ibland kan vara bra med lite råd och hjälp. Att våga fråga om och ta emot hjälp är det mest självständiga man kan göra.

I en parrelation betyder självständighet att unna både sig själv och sin partner att göra saker som man mår bra av. Så tyckte både din mamma och pappa. Självklart så vill man göra det mesta tillsammans och ibland så kompromissar man, men man vill ju inte leva sitt liv som en kompromiss. Tänk på det när du i framtiden väljer livskamrat.

Din mamma hade ett stort hjärta och mycket omtanke om sina nära och kära. Något jag beundrade var hennes förmåga att tänka ut bra presenter. Hon visste alltid vad som skulle passa olika människor och hade ofta inhandlat och packat in presenter långt i förväg. Men ännu viktigare än bra presenter var att hon var generös med sin tid till andra och bjöd på sig själv. Hon prioriterade verkligen sina vänner.

Mamma hade mycket humor och var duktig på att berätta underhållande historier. Hon var duktig på att uttrycka sig och förstod vad som gör en berättelse intressant för andra att lyssna på. Det ska vara en skön blandning av salt, sött och surt, och inget onödigt. Precis som i god mat.

Din mamma var väldigt kreativt lagd och det återspeglades på en mängd sätt. På hemmafronten var en av hennes paradgrenar alla egenhändigt gjorda kort; till presenter, julhälsningar, tackkort, osv. Hon skrev fantastiska reseskildringar, bl.a. från resan till Sydamerika med Rosa Bussarna. Hon gjorde även ett par underbara böcker till oss – boken om ditt första år och boken om hur mamma och pappa träffades. Och bloggen hon skrev mot slutet blev ju en praktdemonstration av hennes skrivförmåga. I sina jobbroller knöt hon ihop sin kreativa talang med den sociala bl.a. genom alla event hon skapade och alla relationer hon knöt ihop.

Det är nog så många minns henne – som en otroligt socialt begåvad person. Och det kommer man långt med i livet – för det handlar väl om relationer som ger energi, upplevelser tillsammans med de man älskar, och prestationer som är viktiga för en själv och har högt värde för andra?

Farväl min älskade. Du lever i våra hjärtan och tankar.

Din Henrik

151 kommentarer:

 1. Veronica Magnusson19 april 2010 02:11

  Så fantastiskt vackert!

  SvaraRadera
 2. Otroligt vackert skrivet!

  Beklagar din sorg men hoppas att såren blöder ordentligt så att de kan börja läka lite framöver =(

  Har hört att man måste blöda ordentligt för att kunna läka.... någon vis sa det någon gång... och det stämmer många gånger... i alla fall när det kommer till såna här otroligt jobbiga situationer =(

  *Kramar*

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt fin bild, kärleksfull text och livsbejakande ton. Ni verkar dela förmågan att hitta något vackert i allt som händer i er familj.

  SvaraRadera
 4. Ja det ar verkligen en jattefin bild. Sa ska jag komma ihag er tre, och jag onskar dej och Tilda ett riktigt harligt och fint liv tillsammans jag vet att du Henrik kommer att lata Anna leva vidare i era hjartan i alla ar framover.

  SvaraRadera
 5. Vad fint skrivet!

  Jag beklagar verkligen sorgen!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Så fantastiskt vackert skrivet och vilken vacker bild! Du har verkligen själv också fått gåvan att kunna uttrycka dig i skrift och med en sådan värme.
  Beklagar er stora sorg och skickar styrkekramar!
  /Birgitta

  SvaraRadera
 7. Åh vad fint skrivet om er älskade Anna!!

  Beklagar verkligen sorgen och förstår att ni saknar henne massor! Varma kramar till er!

  kram Linda

  SvaraRadera
 8. Tack för att du delar med dig om hur Anna var för oss som inte kände henne personligen.
  Din kärlek är stor och stark,det lyser igenom dina ord.

  Jag önskar dig och din vackra Tilda all lycka i framtiden.
  Lotta

  SvaraRadera
 9. Verkar vara en till i er familj som har ordens och berättelsernas gåva! Helt fantastisk text! Skriv ut den och spar den i bankfacket tillsammans med Annas egna texter tills Tilda kan läsa och ta till sig det.
  Nu ska ni gråta närhelst det behövs och landa i er nya vardag. Tillsammans kommer ni hitta en ny gemensam väg att vandra, där Anna alltid finns med er.
  Kramar från en okändis i cyberrymden. Carola

  SvaraRadera
 10. Vilket fint foto på er familj, och så vackert du skriver om din Anna. Du har verkligen också fått gåvan att uttrycka dej Henrik. Varma kramar till er alla!

  SvaraRadera
 11. Återigen tack Henrik för att du skriver!

  Kram sköt om dig <3

  SvaraRadera
 12. Åh vad fint skrivet...,man blir så berörd.
  Jag tänkte på er i fredags hoppas att ni fick en fin begravning. Anna lever fortfarande kvar i era hjärtan. Lycka till i fortsättningen !
  Kramar Carolina Klenfeldt (Augustsson) f.d Billingsforsbo.

  SvaraRadera
 13. Hej Henrik!
  Så fint och berörande skrivet. Det gör mig verkligen ont att Anna inte längre kan vara med i familjen, fysiskt i alla fall. Klart är att hon ändå kommer finnas med när helst ni behöver henne - i tankarna. Varmt lycka till med Tilda och ert liv tillsammans. Glöm aldrig hur bra och värdefull du är! Stor kram

  SvaraRadera
 14. Sänder en stor KRAM till er båda...

  SvaraRadera
 15. Vackert så det förslår .... hoppas att ni tar hand om varandra & njuter av tiden tillsammans ♥

  SvaraRadera
 16. En annan Anna född 197319 april 2010 09:04

  Fantastiskt skrivet, helt enkelt fantastiskt. Du har verkligen också ordets gåva och jag tycker personligen att du ska skriva en bok om dina erfarenheter. Har själv förlorat en nära anhörig och hade behövt en sådan bok.

  Njut av er fina Tilda nu och glöm inte att även om du inte tror det nu så blir det lättare, jag lovar.

  SvaraRadera
 17. Tänker på er och önskar er allt gott på vägen mot ett liv utan er älskade Anna.

  SvaraRadera
 18. Du är en fatastisk man och pappa och tillsammans med Anna ett otroligt par. Hoppas du kan se din framtid även utan Anna, men tillsammans med Tilda. Låt kärleken komma till dig och ta vara på vänner, precis som Anna skulle gjort. Tänkte mycket på er i fredags, då jag var på KS för behandling.
  Bamsekramar till er båda.

  SvaraRadera
 19. Fantastiska ord om en fantastisk människa som nu fått vila från smärtan.
  Henrik, underbart skrivet om din älskade..... Tomheten finns även för mig som inte känner er. Varje dag är värd att levas.

  / Johanna

  SvaraRadera
 20. Så fantastiskt vackert skrivet!
  All kärlek till er.

  SvaraRadera
 21. Kära nån.......
  jag blir så ledsen så ledsen så ledsen när jag läser detta.
  Jag vet att ni kanske inte vill att man ska tycka synd om er....men jag kan inte låta bli....jag önskar att ni hade Anna hos er igen.

  SvaraRadera
 22. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 23. Hemskt att förlora någon som man håller så kär.
  Tur ni har så många fina minnen och kort och lilla Tilda så klart.
  Det kanske gör så den eländiga sorgen läker lite lättare.
  Saknaden kommer ju alltid att finnas men en vacker dag är det lite lättare att leva med den.
  Jag önskar er lycka till i livet
  Massor med kramar från en som lider med er

  SvaraRadera
 24. Din vackra Anna lever vidare genom dina kärleksfulla ord. Behåll kontakten med era vänner och våga leva och älska igen. Kram Åsa

  SvaraRadera
 25. Vilken underbar bild på en underbar familj! Jag är så ledsen att ni inte fick mer tid tillsammans. Din text är något av det finaste jag har läst någonsin. Anna låter som en sådan person som vi alla skulle behöva ha i våra liv. Tänker på er!

  Kram Therése

  SvaraRadera
 26. Så otroligt vackert du skriver!
  Tänker på er!

  SvaraRadera
 27. Otroligt fint skrivet och man märker att det kommer direkt från hjärtat. Sitter här med tårfyllda ögon och tycker att livet har varit fruktansvärt orättvist mot er!
  Det du har gått och går igenom är ju den absoluta mardrömmen för alla som lever ihop med någon de älskar....
  Många varma kramar
  Therese

  SvaraRadera
 28. Din text är så vacker och klok att du med den berör många. Vi som aldrig hade förmånen att träffa din Anna får genom dina rader en uppfattning om vem hon var och vad hon stod för.

  Din ord till Tilde kommer hon att kunna läsa om och om igen genom livet och på det sättet kommer hon alltid att ha med sig sin mamma och minnas henne.
  Så ledsen att ni två som verkar ha passat så bra för varandra inte fick längre tid tillsammans.
  Många tankar
  Catharina

  SvaraRadera
 29. Så vackert du skriver Henrik. Så mycket kärlek det finns i dina ord. Livet har varit orättvist mot er. Jag hoppas du hittar styrka att gå vidare i livet och finnas till för Tilda, att du alltid kommer att finnas där för henne, en trygg hamn att återvända till där hon kan finna både tröst och kloka råd. Men jag betvivlar inte att du alltid kommer att finnas där. Du är en fantastisk människa och pappa. Sköt om er och jag hoppas att vi får följa er ett tag till genom Annas blogg.

  Tusen och åter tusen styrke kramar till er.

  SvaraRadera
 30. Tack för de fina orden du delar med dej till oss!
  Beklagar sorgen!
  Lev väl!

  SvaraRadera
 31. Fantastiskt fint skrivet!

  SvaraRadera
 32. Så vackert skrivet och vilken underbar bild.
  Tänker på er, ta hand om varandra.
  Stor styrkekram från Göteborg.

  SvaraRadera
 33. Gripande läsning,

  sköt om dig och Tilda

  SvaraRadera
 34. Helene D Peterson19 april 2010 10:58

  Så otroligt vackert skrivet, och återigen tack för att du delar med dig. Vi vårdar våra minnen av Anna ömt. Ni finns ständigt i våra tankar alla tre. Önskar dig och Tilda en fin dag idag!
  Kramar Helene och Dan

  SvaraRadera
 35. Kära Henrik,

  Jag tände ljus för Anna i fredags, och tänkte på er. Det var nog väldigt väldigt många som gjorde det.

  Beklagar din och Tildas stora och svåra sorg. Livet är verkligen inte rättvist alla gånger. Jag känner så för dig och Tilda som inte får ha er Anna att dela livet med, och jag känner så för Anna som inte fick vara med er längre. Men så länge ni pratar om henne, tänker på henne så finns hon med er på något sätt hela tiden.
  Mitt i den stora sorgen hoppas jag att du så småningom kan glädjas och le åt alla fina minnen ni fick tillsammans, även om tiden blev alldeles för kort. Hoppas att er fina Tilda kan hjälpa dig genom det här, och att hon får dig att skratta och le flera gånger om dagen. Det är du värd!!!

  Ta hand om er, massor med styrkekramar från en okänd bloggläsare. /Hanna

  SvaraRadera
 36. Vackert skrivet! Fast hade man fått välja så hade du inte haft någon anledning att skriva denna vackra text.
  Massa kramar till dig och Tilda

  SvaraRadera
 37. Katarina Loord19 april 2010 11:06

  Kära Henrik -
  som så många andra så tänkte jag på er båda hela fredagen och under helgen, jag hoppas och tror att ni hade en fin stund. Avskedet är så viktigt, det är inte bara en "slutpunkt" utan också väldigt mycket en början.
  Jag kände inte Anna väl, men jag känner igen henne i din fantastiska beskrivning.
  Under de månader jag följt bloggen har jag många gånger tänkt tillbaka på en tågresa som jag delade med din fru för ett antal år sedan. Vi hade båda varit "hemma" i Dalsland och skulle "hem" till Stockholm, aldrig har den resan gått så fort! Båda två var/är väldigt pratglada och vi fick många ämnen utredda..!
  Social, glad, nyfiken, energisk och positiv är ord som förknippas med Anna även för oss som inte hör till den närmsta kretsen.
  Att hon valde dig bland tusen och åter tusen var ingen tillfällighet!
  Allt gott och all kraft och energi du behöver framöver önskar jag dig.
  Katarina Loord (fd Eklöf)

  SvaraRadera
 38. Så fantastiskt vackert skrivet!
  Det här var en praktdemonstration av din skrivförmåga. Vilket fantastiskt arv både du och Anna ger eran Tilda.
  Många kramar

  SvaraRadera
 39. Fina Henrik!
  Inte får man glömma att Tidla har en helt fantastisk pappa också!
  Lider med er i er saknad!
  Krma
  Alexandra

  SvaraRadera
 40. Din penna är som ett trollspö. Ett gripande farväl. Du har lidit en ofattbar förlust, men Ni två kommer att bli starka tillsammans.

  Ola

  SvaraRadera
 41. Så vackert skrivet om en människa som verkade vara så vacker! Det är så sorgligt att en familj ska behöva splittras på detta sätt. Ta hand om varandra ni som är kvar här på jorden. Anna kommer vaka över er och för alltid bo i era hjärtan.
  Stor kram
  Helena

  SvaraRadera
 42. Så superfint skrivet och det berör mig så...för jag fick precis reda på att jag troligen kommer att slippa gå igenom detsamma som Anna.
  Kram till er!
  /Patrizia

  SvaraRadera
 43. Vilken lycka Anna måste ha kännt av att få leva sina sista år med en man som du. Underbart och ärligt skrivet! Kan tänka mig att saknaden är fruktansvärd, fortsätt gärna och skriv, du är riktigt bra på det. Kramar till er båda!/ Annelie

  SvaraRadera
 44. Aj, aj, aj, vad ont det gör att läsa dina ord. Värker in i bröstet. Vilken orättvisa.

  Du verkar vara lika fantastisk som Anna, och jag kan bara tänka mig vilken enastående människa lilla Tilda kommer bli!

  Önskar er all lycka i livet.

  Skickar styrke-kramar till er!

  //Mariette

  SvaraRadera
 45. Alla varma tankar skänker jag till er!
  Du beskriver underbart och naket vackert.
  Många långa kramar :-)
  /Christina

  SvaraRadera
 46. Henrik!
  Av djup kärlek följer djup sorg. Starkaste längtan kommer av himmelska upplevelser och underbara stunder. Din djupa respekt för din älskade visar på den renaste och vackraste kärleken. Hoppas att din LYCKA och dina lyckliga stunder med Anna kan hjälpa dig i sorgen - för i dem finns styrka och mod....

  Jag är på något konstigt sätt glad (mitt i eländet)- ditt sätt att reflektera över vad ni haft och kommer att ha i form av minnen. Anna kommer att leva kvar. Som ett minne, bland era vänner, i luften du andas, i någon sång du hör på radion, i en doft av sommargrönska, eller i ett fotografi och i TILDA
  Karm och sköt om er!

  SvaraRadera
 47. Vilken fin bild och så fantastiskt vackert skrivet.♥

  SvaraRadera
 48. Så fantastiskt skrivet Henrik
  Jag har precis förlorat min mamma i samma skitsjukdom som din Anna, visst jag är 33 år, men jag tycker ändå att jag är alldeles för ung för att förlora mamma!
  Livet kommer aldrig bli det samma igen, men man får och måste gå vidare ändå, de finns där, i våra tankar och minnen - nu är det upp till oss att vårda dem!
  Kramar Maria

  SvaraRadera
 49. Så vackert skrivet, det är så mycket kärlek bakom varje ord. Jag skulle råda dig att skriva ner allt detta och göra en blok ( en bok av en blogg ) till en liten Tilda.
  All styrka till er.

  Kristina

  SvaraRadera
 50. Så vackert skrivet! Vilken underbart fin mamma Tilda har och en sån fin pappa. Ni fick alldeles för kort tid tillsammans, men hon lever vidare i era hjärtan och genom Tilda. Berätta för Tilda när hon blir större hur mycket hennes mammas bloggande betytt för alla oss okända bloggläsare.

  Styrkekramar
  Jeanette

  SvaraRadera
 51. En jättefin bild på er tre och många vackra ord om en väldigt fin kvinna.
  Kommer alltid minnas Anna som en tjej med glimten i ögat.
  Saknar dig vännen...
  Kramar CarinaV

  SvaraRadera
 52. Helt otroligt vackert skivet!

  SvaraRadera
 53. Jag har hamnat på den här bloggen av en slump, och har följt den slaviskt sedan dess. Tittar in varje dag. Det värker i bröstet när jag tänker på det svåra ni har gått igenom, och den långa bit ni har kvar. Samtidigt vet jag att det kommer att gå bra för er. Du verkar vara en fantastisk man och pappa med rätt syn på livet, Tilda har tur som har dig. Ni kommer att hjälpa varandra genom det här genom att skratta mycket och kramas. Barn har ju en helande kraft... Jag kommer att fortsätta titta in här, och jag hoppas att du kan bjuda oss på härliga och ledsamma historier från din och Tildas vardag. Kram till er från någon som ni inte alls känner. /Vera

  SvaraRadera
 54. Så gråter jag igen.. Så fint skrivet... du väljer orden väl.

  Jag önskar, av hela mitt hjärta, att ni - när tiden är mogen - kan se livets ljusa sidor igen.

  Och jag önskar att Tilda - när hon blir äldre - förstår vilken fantastisk mamma hon hade. Att bilderna och orden ska hjälpa henne att minnas.

  Med önskan om en ljus vår och en ännu ljusare sommar / Annci

  SvaraRadera
 55. Sitter med tårar på jobbet och läser det du har skrivit...så fantastiskt vackert skrivet.
  Ta hand om era nära och kära!
  //U

  SvaraRadera
 56. Så fantastiskt vackert skrivet.
  Va rädd om dig och Tilda nu..
  Kram Maria..

  SvaraRadera
 57. Underbar bild och fantastiska ord om fina Anna!
  Ta hand om er...
  Styrkekramar Jessica

  SvaraRadera
 58. Så vackert skrivet... Tilda kommer fixa detta fint med en så fin och kärleksfull pappa! Jag tänker på er!

  SvaraRadera
 59. Helt ortoligt vad vackert du har skrivit till Anna <3

  Ta hand om varann, du är och kommer vara en fantastisk pappa till Tilda!

  Emma H

  SvaraRadera
 60. Så vackra och innerliga ord. Vilken lycka ni upplevt tillsammans även om lyckan blev alldeles för kortvarig.
  Ta hand om dig och Tilda nu och låt läkandet ta den tid det behöver, det är ni som är viktigast.
  Jag tror Anna är riktigt stolt och varm i hjärtat av dina fina ord.

  Kramar från okänd som tänker på er
  Christel

  SvaraRadera
 61. Vackert...Sorgligt...Kärlek...

  <3<3<3

  Kram Jenny salomon

  SvaraRadera
 62. Hej Henrik. Vad vackert du skriver. Er vackra dotter Tilda kommer att få lära känna sin fina mamma på ett sett som jag tror många barn som förlorat sina föräldrar skulle velat. Genom den fina blogg Anna skrev. Annas ord om livet och hennes kärlek till Er båda kommer för alltid att kunna läsas om och om igen. Sköt om dig/er! Varm Cyberkram från en trogen Anna läsare som nu blir trogen Henrik läsare

  SvaraRadera
 63. Så fina ord, Henrik! Jag tror, och nästan vet, att genom dig kommer Tilda känna att hennes mamma är närvarande även om det inte är i fysisk form. Sköt om dig och ta hand om dig själv och Tilda.

  Många kramar från en som följt Annas blogg och som fortsätter titta in här för att höra ifrån dig när du känner för det.

  SvaraRadera
 64. Henrik, ta hand om dig och Tilda.
  Kram!

  SvaraRadera
 65. Så vackra ord - du har verkligen en gåva du med så som du kan formulera dina känslor på detta otroligt rörande sätt. Det skär i hjärtat när man läser och samtidigt värmer det också...¨

  Ta hand om er båda två - ert liv går in i ett nytt skede nu...

  Kramar från en medmänniska

  SvaraRadera
 66. Tack för att du delar med dig av alla fina ord! Tänker på er, trots att vi aldrig träffats. Önskar er allt gott!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 67. Tack Henrik för att du delar med dig och låter oss få veta hur Anna var, vi som inte kände henne personligen.
  Din kärlek till Anna syns genom allt här

  Jag önskar dig och underbara Tilda all lycka i framtiden.
  stor kram till er båda

  SvaraRadera
 68. Hej! Jag vill bara sända en kram, fast jag inte kände din fru eller dig, men som så många andra är helt förstummad, bedrövad och berörd av ert öde. Önskar din fru fått vara med dig och er dotter! Och önskar nu att du och din dotter får, där tog orden slut, jag vet inte vad man skriver, kan inte förstå, men jag önskar er efter sorg och saknad glädje och skratt, för det är bara så det måste vara.
  Kram från en bloggläsare.

  SvaraRadera
 69. Vilken underbar bild på er tre fina människor! Så fint skrivet, sitter här o gråter men blir också varm när jag läser alla kärleksfulla ord. Önskar dig och lilla prinsessan all lycka!

  Kram bloggläsare Ulli

  SvaraRadera
 70. Fint

  /Anna i Sthlm

  SvaraRadera
 71. Hej Henrik,
  Tack för ett mycket vackert inlägg. Känner djupt med dig och Tilda och även Mor och Far till Anna samt syskon och dina föräldrar.
  När jag läser detta tänker jag på en låt av Sofia Karlsson som sjunger Andra sidan (Album söder om kärleken)Det är som att höra dig och Anna.

  SvaraRadera
 72. Tack fina Henrik för att du delar med dig. Jag lider med dig och Tilda att ni förlorade en betydelseful mamma och fru aldelldes för tidigt. Samtidigt lider jag med Anna som blev bort tvingad från sin familj och inte kunna få bli gammal tillsammans. Jag är säker på att Anna har ett vakande öga på er och ler mot er. Om ni tittar upp på den klaraste stjärnan ska ni få se att den lyser extra mycket för er. Jag önskar dig Henrik och Tilda all lycka. Kram

  SvaraRadera
 73. Oh, vilken fin bild du ger av Anna. Tack, för att du delar med dig i detta svåra. Vilken underbar kvinna, mamma och livspartner du beskriver.
  Kramar i massor till dig och Tilda

  SvaraRadera
 74. Jag tror att du ger dig själv för lite credit, Henrik. Du verkar vara en underbar man som Anna kunde stötta sig mot när det var jobbigt och hon kände nog sig trygg med att du tar hand om Tilda.
  Ni är jättefina hela familjen, kärleken lyser om den bilden. Även om minnena bleknar för Tilda så lär hon nog aldrig tvivla på hur älskad hon var av Anna.
  Många omtankar till dig och din lilla tjej.
  /Lena

  SvaraRadera
 75. Åh, om det fanns ett magiskt klister som kunde laga all sorg och saknad.

  Du skriver fantastiskt fint Henrik.

  *omtänker*

  SvaraRadera
 76. Otroligt vackert skrivet, jag bara gråter. Tänker så på er fast jag inte känner er.
  Stor kram/Jessica

  SvaraRadera
 77. Fantastiskt fin skrivet. KÄRLEK kan inte beskrivas vackrare. Ta hand om dig och er fina fina dotter....

  Från en trogen bloggläsare

  SvaraRadera
 78. så fint skrivet...tårarna rinner...Så mycket kärlek som kommer fram mellan raderna...sån tur för lilla Tilda att hon har en sån fantastisk pappa kvar (såklart skulle hon ju få ha båda kvar...)....tag väl hand om er...många varma kramar från södra Sverige, från en som blivit väldigt berörd av Annas blogg

  SvaraRadera
 79. Hej Henrik
  Du skriver så fint och vackert mitt i sorgen och saknaden efter Anna. Tårarna rinner. Jag känner inte dig eller Anna men ändå så har jag blivit så berörd av alla texter på Annas fina blogg. Tack för att du fortsätter att dela med dig av dina tankar. Vilket jätte-fint foto på hela familjen och söta Tilda.
  Kram
  Magdalena

  SvaraRadera
 80. Anna har det bra det vet jag för det finns många änglar runt om henne =)

  SvaraRadera
 81. Henrik, oerhört vacker skrivit.
  Tack för att Du delar med Dig av Dina erfarenheter, tankar. Du är en klok människa du med Henrik.
  Tänker mycket på Dig och Tilda. Var rädda om varandra. Anna lever med er varje dag, det är Jag säker på.
  Varma kramar Sandra

  SvaraRadera
 82. Oj oj oj vad fint du skriver till Anna och Tilda! Vilken tur att de har dig!
  OCh vilken fin bild av er alla tillsammans.
  Ta hand om er! Stor kram!

  SvaraRadera
 83. Otroligt gripande!
  Skänker Er de varmaste kramar!

  Malin

  SvaraRadera
 84. Så underbart vackert skrivet! Vilken kärlek ni måste delat. Mitt hjärta blöder för er, finns inga ord för hur orättvist livet kan vara. Trots att jag inte känner er så finns ni i mina tankar. / Johanna

  SvaraRadera
 85. En så vacker kärleksförklaring till Anna och en så fin mammabeskrivning till Tilda!
  Var rädda om varandra du och Tilda.

  SvaraRadera
 86. Helt underbart skrivet! Jag känner med er o tänker på er ofta. Beklagar än en gång sorgen.Styrkekramar till er båda!

  SvaraRadera
 87. Så fint du skriver. Tänker ofta på er. Hoppas det gick så bra det nu kan gå på begravningen i fredags och att ni fick ta ett fint farväl.
  Var rädda om er. Störst av allt är kärleken. Kramar från Maria

  SvaraRadera
 88. Henrik.. du kunde nog inte skriva på ett bättre sätt,, TACK,, kände ju Anna som en gammal billingare man är,
  Anna var en mycket dynamisk persson att ha runt sig,, hon var alltid glad, pratade mycket och kom alltid med massa ideèr. Så att mista en sådan fin tjej är ett ord som troligen inte fins i ordbökerna.
  Sköt om er nu och mins er Anna på er eget bästa sätt,

  Mvh FD Billingare :-)

  SvaraRadera
 89. Önskar er all lycka i framtiden <3
  Ta väl hand om er...

  SvaraRadera
 90. Thilda kommer att veta vilken underbar och fantastisk mamma hon har, tack vare sin underbara och fantastiska pappa!! Jag lider med dig-all kärlek du känner för din fru strålar ur ditt brev. Även om det inte känns så, kommer ni att bli lyckliga igen, du och din lilla flicka. Önskar er allt gott! Kramar från en okänd mamma!

  SvaraRadera
 91. Hej! Kan bara hålla med övriga....Mycket vackert skrivet och en bild som visar Kärlek och gemenskap! Många kramar Ida

  SvaraRadera
 92. Mitt hjärta "blöder" av din vackra hyllning till din älskade och som den hon var som mor..Dina vackra ord kommer att följa mig i tanken länge..du har givit mig en gåva.. att vårda ömt det jag har omkring mig..ta vara på nuet..leva livet fullt ut varje dag..för vem vet vad som väntar..nåt man fötränger i vardagens stress..Carpe Diem är nåt vi alla borde ta till oss..
  Värme o ljus // Irene

  SvaraRadera
 93. Så otroligt fint och kärleksfullt du beskriver din älskade livskamrat, och Tildas mamma! Så vackert- Tror nog att Anna ler i sin himmel över dina fina ord....

  SvaraRadera
 94. Åh så fint skrivet och så bra för Tilda att ha i framtiden.
  Många varma kramar till Er
  //Anna-Karin

  SvaraRadera
 95. Wow...

  Helt fantastiskt skrivet. Förstår att ni har verkligen haft en underbar relation... Slipat varann lagom mycket & vilket kommer hjälpa dig & lilla Tilda vidare i livet.

  Känner verkligen med er & kommer att fortsätta följa er genom denna blogg.

  Tack snälla Henrik som delar med dig!
  Kram Bettan

  SvaraRadera
 96. Berörd så det gör ont i hjärtat! Vilken vacker bild, vilket fint nära hjärtat bild för dig och Tilda. Sorg måste få ta sin tid och göra ont. Hur det ledsamma kommer Tilda och även du få styrka resten av era liv. Kramar i massor från en mamma i norr

  SvaraRadera
 97. Förre arbetsgivaren Reuters har lånat den fina porträttbilden på Anna och skriver på sin interna hemsida:

  It is with great regret that we have to inform you of the passing of former Client Training Supervisor Anna Jansson.

  Anna joined what was then Reuters in May 2001 as a Client Trainer, and was promoted to the role of supervisor in January 2003. Her last day as part of our team was December 23 2004, but she stayed in touch with many of her former colleagues and friends in the Stockholm office. She was a knowledgeable and valued colleague and a good friend to many in our organisation.

  Shortly after the birth of her daughter two years ago, Anna was diagnosed with a very aggressive form of cancer. After several courses of intensive and often painful treatment, she sadly passed away on the morning of Saturday March 13 morning at the age of 36. In true Thomson Reuters style, Anna bravely documented her illness in a blog which has captivated thousands of readers in Sweden, and her story has inspired many who battling the disease and the families and friends that support them. Anna is survived by her husband Henrik and daughter Tilda.

  We will shortly announce an initiative to mark Anna's passing in a dignified manner worthy of such a colleague and friend, and our thoughts are with her family at this difficult time.

  SvaraRadera
 98. Blir alldeles rörd av dessa vackra ord...
  Tänker på er och skickar styrkekramar!/ Mia

  SvaraRadera
 99. Vilka fantastiska ord du skriver om din Anna. Tusen kramar till dig och lilla Tilda

  SvaraRadera
 100. Jag känner spontant att livet inte är rättvist :( att döden är så definitiv. Jag hoppas dina sår kan läka och att du ändå kan se ljust på framtiden :) Du har förmågan att uttrycka dig, och det är ett bra sätt att bearbeta sorgen. Så fint du skriver om Anna till lilla Tilda, hon kommer ha med sig sin mamma hela livet.

  Styrkekram från Vänersborg

  SvaraRadera
 101. Henrik du skriver sa otroligt vackert och sa sant om Anna.Precis sa lever hon vidare i mina minnen av henne ocksa. Hon var verkligen nagon som tog hand om sina vänner och alltid fanns där när man behövde en vän att prata med, hon visade interesse och hon var framför allt bra pa att lyssna och ge goda rad.Det var svart att INTE tycka om Anna, hon var sa otroligt öppen och alltid sa glad.
  Jag tänkte pa dig Henrik och pa Tilda och Anna i fredags och tände även ett ljus för Anna. Anna, min goa fina vän, jag saknar dig sa.

  Anna i München

  SvaraRadera
 102. Marianne Fihlman20 april 2010 20:37

  Hej Henrik!
  Så otroligt vackert skrivet. Tårarna rinner på mina kinder när jag läser dina kärleksfulla ord, om din familj.
  Jag önskar dig och Tilda allt gott i framtiden!

  Kramar från Marianne

  SvaraRadera
 103. Elin Ekström20 april 2010 20:49

  Jag "kände" anna i endast två månader när vi reste tillsammans i sydamerika med rosa bussarna..jag kommer alltid att komma ihåg henne som en glad tjej som kunde komma och krama en bara sådär utan anledning, hon var rolig, pratade mycke och vi gillade henne allihopa. Hon köpte ett kinderägg till mig på min födelsedag, där nere..det var gulligt av henne.
  Jag kommer aldrig att glömma bort henne och hennes glädje=)

  SvaraRadera
 104. Det är så smärtsamt att läsa bloggen. Först om den svåra kampen och sedan om förlusten... Det är ofattbart det ni hittills gått igenom och vad ni har framför er. Massor av styrkekramar till er!

  SvaraRadera
 105. Jag hoppas att någon kommer skriva något liknande om mig någon dag. Ärliga och kärleksfulla ord som träffar mig rakt i hjärtat.
  Var rädda om er. =)
  Kramar

  SvaraRadera
 106. Orden räcker inte till. Ni finns i mina tankar varje dag.

  SvaraRadera
 107. Vilken otroligt vacker bild på er fina familj och vilken underbar kärleksförklaring till din älskade Anna. Du har samma förmåga att trollbinda med dina ord som Anna hade.

  Mina tankar finns hos er som stod Anna nära och jag hoppas innerligt att ni finner stöd i varandra i den här svåra stunden. Anna har genom sin blogg fått mig att fundera på vad som är viktigt i livet.

  Varma styrkekramar

  SvaraRadera
 108. Hej Henrik!
  Du har verkligen också (som Anna) förstått vad livet går ut på! Du kommer att lodsa Tilda genom livet så hon också blir en klok och älskad person som skänker glädje och styrka till andra människor. Anna kommer att sitta i sin himmel och vara så fantastiskt stolt över er båda. Tänker på er och känner med er i denna svåra tid.
  Varma kramar
  Pia

  SvaraRadera
 109. Anna fick uppleva år av en sådan kärlek som du kunde ge henne. Det är inte alla kvinnor förunnat... Ni måste haft vackra år tillsammans.
  /Catrin

  SvaraRadera
 110. vad fint du skriver :)

  men vad sorgligt alltihopa :( :( :( hoppas allt är så bra det nu kan vara med er!

  SvaraRadera
 111. Kan bara säga: Så underbart fint skrivet! Finns inga ord som räcker!
  Önskar dig o Tilda allt gott!

  Kram en mamma/mormor

  SvaraRadera
 112. Bilden på er tre tillsammans är så fantastiskt fin.

  Och du skriver så vackert om Anna.

  SvaraRadera
 113. Underbart kort på er, det känns som om kortet är taget i dagtid, du och Tilda fortsätter livet tillsammans och Anna kikar ner på er.

  Ett fint motto är att man fortsätter att leva så länge det är någon som minns en.

  Jag önskar er en fantastisk framtid och hoppas alltid att solen kommer att skina ner på er och hela familjen.

  "gå före du, vi kommer sen"

  Mvh Mia

  SvaraRadera
 114. Din tid är som ängeln i himlen.
  Lys på oss alla
  Det fina Henrik skrev till Tilda har hon alltid med sig
  Kram till er båda och en ängelkram till ANNA

  SvaraRadera
 115. otroligt vackert skrivet. Där har du och Anna något gemensamt, att uttrycka er fantastiskt i skrift. Tack för att du delar med dig. Och vilken underbar bild. Så fin. Förstår att sorgen är tung, tänker på er och känner med er i denna svåra tid. Kram till er alla.

  SvaraRadera
 116. Vackert skrivet och väldigt gripande och fint. All styrka till dig och lilla Tilda.

  SvaraRadera
 117. Så fantastiskt vackert skrivet!
  Ta hand om er båda!

  SvaraRadera
 118. Varje dag tittar jag på kortet av Anna i båten och varje dag blir jag lika glad när jag ser det, så livfullt.
  kramar till er som blev kvar

  SvaraRadera
 119. Hamnade på denna bloggen av en slump och fastnade direkt. Har läst alla Annas inlägg, allt det fina som du har skrivit Henrik.

  jag har skrattar, jag har lett jag har gråtit. Så tragisk världen är och så fort det kan vända. Jag finner inga ord att förklara för dig hur ledsen jag är över att du har förlorat din ledstjärna i livet, din älskade Anna och hur ledsen jag är över att eran älskade dotter har förlorat sin mamma.

  Vilken stark och modig dotter ni har. Kom ihåg att Anna sitter och tittar på er och är med er var dag.

  Jag kommer att stanna kvar på denna bloggen och följa dig och eran älskade dotter på livets resa sålänge du väljer att ha bloggen rullande.

  Jag beklagar från djupet av mitt hjärta. Kan inte förstå hur ni känner och mår men jag kan tänka på all kämpar glöd och sorg jag skulle känna över att veta att jag en dag kanske får lämna min son efter mig. I förtid. Kanske i en hemsk sjukdom. Kanske i en olycka.

  Precis som Anna skrev så är varje ny dag ett oskrivet blad och det är något jag verkligen tar med mig från denna bloggen ihop med alla tankar och känslor den ger med sig.

  Skickar massor av kramar till dig, eran fina dotter och alla era nära och kära.

  /Varma hälsningar: Jessica

  SvaraRadera
 120. Hej Henrik,
  Du är som Anna otroligt duktig på att utrycka dig i ord. Antar att Tilda kommer att bli författare en dag med samma talang för att utrycka sig om sina föräldrar.
  Jag hade önskat att jag kunde vara med på begravningen och sagt hej då men jag hade ett ljus som lyste för Anna hela dagen och kvällen, ville aldrig släcka ljuset.
  Du beskriver Anna så fint och så bra. Hon var en verklig vän och jag kommer att minnas henne hela livet som den underbara tjej hon var.
  Stora kramar till dig och Tilda från
  Eva Sunding

  SvaraRadera
 121. Så vackert du beskriver dina tankar om Anna. Jag förstår att hon fattas och, er enormt.

  Mina tankar är med er.

  SvaraRadera
 122. så vackert du skriver om er anna.Jag förstå att hon fattas er och är saknad varje minut. Önskar er båda allt gott, och ä'r övertyugad om att Anna kommer att guida er genom svårigheterna från sitt håll.
  Styrke kram till er alla

  SvaraRadera
 123. Vilken fin bild, så vackert du skriver. Så mycket kärlek och så mycket sorg. Ta hand om dig och om din fina fina lilla Tilda.
  kram från en läsare

  SvaraRadera
 124. Du skriver helt underbart, rakt från hjärtat. Jag hoppas du fortsätter skriva här på bloggen, om du orkar förstås, man kan inte låta bli att läsa det du skriver, du har inte funderat på att skriva en bok... (om dig och Anna)

  Ha det så himla bra ni kan... massor av kramar

  SvaraRadera
 125. Trots mina 16 år och min ännu lilla kunskap om livet, kunde inte tårarna låta bli att rulla. Jag beundrar att du kan vara så stark, och för din dotter med, hon kommer att få en fin uppväxt och ett fint liv. Otroligt fin blogg.

  SvaraRadera
 126. Du skriver så oerhört fint och uppriktigt. Det är så vackert. Så är livet men så otroligt smärtsamt att läsa. Jag orkar inte läsa allt på en gång - orkar inte ta in och ta till mig allt. Men jag återkommer snart och fortsätter läsa där jag sluta.
  Har du alltid varit så duktig på att uttrycka dig i ord eller var detta något du, under svåra omständigheter, upptäckt?
  Helt otrolig är du iallafall. Fortsätt skriv i någon form - det är så gripande och läsvärt.
  Tack för att jag får ta del av ditt liv - före och efter din Annas tid.
  /ULrika

  SvaraRadera
 127. Så fint Du skriver! Som jag har lärt mig av alla tråkigheter som hänt i livet, så finns det alltid nånting positivt i allt, annars kommer man ju inte vidare. Du verkar också tagit till dig den delen. Sen går ju allting alltid upp och ner såklart. Men det är viktigt att minnas och prata om alla minnen och allt ni gjort och varit med om, Anna blir levande med er för alltid. Ja du vet ju redan allt det där.
  Kämpa På och ta hand om Varandra!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 128. Fantastiskt fint! Tilda är lycklig att hon har en sån fantastisk pappa.
  Jag och min lilla tjej höll på att bli påbackade i kväll. Som Anna skrev, man vet aldrig vad som väntar en bakom hörnet...

  SvaraRadera
 129. Gråter när jag läser vad du skriver, gråter för att ni ska behöva uppleva detta hemska. Du skriver så fantastiskt fint och jag är övertygad om att Anna är jättestolt över dig!
  Kram
  Carolina Axwald

  SvaraRadera
 130. Jättefint skrivet och ovärdeligt för Tilda att ha kvar när hon blir lite äldre!!
  Så spar ner det om du inte redan har gjort det, hon kommer att älska texten när hon förstås.

  Må så gott det bara går ni två!!
  Varm kram

  SvaraRadera
 131. Jag har började läsa denna blogg efter Annas bortgång så jag lärde inte känna Anna. Jag märker värmen i allt du skriver som har med Anna och Thilda att göra. Underbart vacker bok du skrivit och som jag läst i denna blogg försök när orken och tiden finns att få boken publicera. Den skulle hjälpa många andra barn som förlorat en förälder. kram och lycka till

  SvaraRadera
 132. Så vackert och fint skrivit. Väldigt rörande.

  SvaraRadera
 133. Åh så fantastiskt bra du skriver, oerhört vackert!!! Tårarna rinner nedför mina kinder, det är så otroligt rörande och gripande! Vila i frid Anna! Och styrkekramar till dig och Tilda! /Melissa i norr!

  SvaraRadera
 134. hej! antar att Annas cancer var hormonbetingad och att hon inte skulle ha fått cancer om hon inte blivit gravid. Hur hanterar du det? alltså att din dotter, indirekt, tog din frus liv? måste vara ett tufft faktum att hantera och tänka på?? mvh
  Sanna

  SvaraRadera
 135. jag blir illa berörd av föregående kommentar..
  man kan välja att formulera sig annorlunda eller skita i att kommentera. vad vill man få fram liksom? detta är en familj i sorg.
  Vi som läser och har följt denna blogg har fått lära "känna" en stark, varm å fin mamma som drabbats av det värsta en mamma kan drabbas av. Vi som inte drabbats av detta kan inte ens förstå vad denna fina familj har fått och går igenom. Ingen kan veta hur ens liv kommer se ut framöver, ingen.
  Jag hoppas att ni Henrik och Tilda mår bra och att ni har varma och fina människor runt er. Anna och ni har garanterat berört många människor. Önskar er allt gott. Kram Sofia

  SvaraRadera
 136. Miste själv min mamma i cancer den 18/5 hon var gammal och hade levt ett långt gott liv men ändå hon va min mamma.
  Beklagar sorgen ta en dag i taget tiden kommer att läka dina sår och en dag möter du kärleken igen tills dess lev väl och bli lycklig med din lilla dotter. Gör allt som Anna hade velat och en dag möts ni igen. Speja efter små tecken från henne jag lovar hon finns runtomkring er/Kram Eva

  SvaraRadera
 137. Har precis hittat Annas/din blogg och sitter nu med stora tårar som rullar ner för mina kinder. Så mycket kärlek, värme och omtanke som förmedlas gör mig alldeles varm i hjärtat. Kärleken till din Anna och omtanken om er dotter förmedlas på ett otroligt vackert sätt och jag är väldigt glad att jag hittade hit.

  Kram, P

  SvaraRadera
 138. har aldrig blevet så berört,som da jeg läste dette inläg,måske fordi jeg tänker 21år tilbage,den 3 mars 1989 döde min mamma i bröstcancer.nu er jeg selv mamma,til en son på 2år og forsöker at sätte mig ind i hvilken maktlöshed din fru må have haft,at vid at det ikke finns mer at göre,at man aldrig skal få se sit barn vokse op,og får vaere med i de spciale stunder i dets liv,tänker også på din lille datter,på vad hun kommer at gå igenem,der kommer stunder i livet der man bare önsker at man havde sin mamma.min mamma lärte mig igenem sin död at:lev dit liv idag,og lev det fuldt ud!!for hvem ved?imorgon finns kanske ikke.jag tänker på dig og din familie.kram jeanette villarroel

  SvaraRadera
 139. ÄLskar bilden på er å skulle bara vilja krama om er länge. Det gör ont, jag blir ledsen, men samtidigt sprudlar det till lite glädje med. Har varit inne å läst en del innan, men klarar inte riktigt av det då det är så ångestladdat (för min egen del, jag är så känslig å detta berör mig så himla mkt) Du skriver underbart å det är så härligt att höra om dig å Tilda. Jag önskar er all lycka å välgång!! Kämpa på!
  Massor med kramar!
  Tessan Johansson

  SvaraRadera
 140. Jättefin blogg! Berör verkligen!

  SvaraRadera
 141. Vilken fin blogg <3 Mina ögon vart tårögda när jag läste när du beskrev Anna till eran dotter. Tilde kommer att vara så stolt över dig när hon blir stor. Kämpa på. Kram från Jeanette Thunström

  SvaraRadera
 142. Jag känner mig så välsignad igen i mitt äktenskap efter att doktor ODUMODU tog tillbaka min man som skilde sig åt mig under ett bra år. Är ALENNA med namn från RUMÄNIEN. Trots att jag har munnar över hela kroppen, kommer det inte räcka för att tacka doktor ODUMODU för hans hjälp i mitt liv. Min man separerade med mig i ett år och har varit i smärtor och ångest utan honom. Så jag sökte hjälp överallt men ingenting fungerade inte förrän jag menade doktor ODUMODU. Jag förklarade min situation för honom och han lovade att min man kommer tillbaka till mig inom 48 timmar så långt att mitt hjärta fortfarande slår till honom. Jag trodde på honom och han förberedde en stavning för mig och min man ringde mig exakt när doktor ODUMODU sa. Han bad och sa att han behöver mig tillbaka och nu lever vi lyckligt igen för de senaste 9 månaderna. Alla där ute läser min artikel som behöver hjälp ska kontakta honom ... Email: drodumodusolutions@gmail.com

  SvaraRadera

 143. Du i någon form av ekonomiska svårigheter? Behöver du ett lån för att rensa dina skulder? Ska du öka din ekonomi? Du är en affärsman som vill utöka sitt företag. Du uppmanas här att kontakta den verkliga hjälten, förtroende och effektiva låneföretag kredit lån. Jag lärde mig både individer och regeringen för vår höga effektivitet.

  Tjänsterna inkluderar:
  * Personliga lån (Säkra och osäkrade)
  * Business Loans (Secure and Unsecured)
  * Renovering
  * Inventor Lån
  * Auto lån
  etc. ..

  Vänligen kom tillbaka till oss om du är intresserad, genom gkfinance01@gmail.com

  Vänliga hälsningar,
  Demetrios Daniel
  gkfinance01@gmail.com

  3% lån erbjudande

  SvaraRadera
 144. Jag har hört och läst om bröstcancer och hur de härrör från bröstvävnad. Tyvärr har min moster blivit ett av offren och medan jag var så inriktad på att söka efter botemedel och förebyggande upptäckte jag vem som har hjälpt så många människor. Jag tyckte att det var roligt och kontaktade honom och nu var min faster, som fick sex veckor att leva för 4 år sedan, väl och hälsosam. Intresserad person bör kontakta honom via e-post. kahunahelp@yahoo.com Ring eller meddela honom på sin direktlinje +2348147400259

  SvaraRadera
 145. Jag har hört och läst om bröstcancer och hur de härrör från bröstvävnad. Tyvärr har min moster blivit ett av offren och medan jag var så inriktad på att söka efter botemedel och förebyggande upptäckte jag vem som har hjälpt så många människor. Jag tyckte att det var roligt och kontaktade honom och nu var min faster, som fick sex veckor att leva för 4 år sedan, väl och hälsosam. Intresserad person bör kontakta honom via e-post. kahunahelp @ yahoo com Ring eller meddela honom på sin direktlinje
  +2348147400259

  SvaraRadera

 146. Hej jag heter LEO MEG från england jag vet
  en stavningskastare
  som hjälpte mig när jag hade problem med
  min fru om du
  behöver rätt plats för att lösa dina problem
  kontakta
  Kahuna har rätt
  val. han är en
  stor man som har kastat stavar med
  år av
  erfarenhet. han kastade stavar för olika
  ändamål som
  (1) Om du vill ha din ex tillbaka.
  (2) om du alltid har dåliga drömmar
  (3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
  (4) Du vill att kvinnor / män ska springa efter dig.
  (5) Om du vill ha ett barn.
  (6) Du vill vara rik.
  (7) Du vill knyta din man / fru för att vara
  din för alltid.
  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  (9) Växtskydd
  (10) Om du kan uppfylla din fru
  sex önskan på grund
  till låg erraktion.
  (11) om din menstruation vägrar att komma
  ut dagen det
  anta eller överflöden.
  (12) om ditt arbete vägrar att betala dina, människor
  på grund av dig?
  (13) lösa en markfråga och få tillbaka den.
  (14) Gjorde din familj Denny dig av din
  höger?
  (15) Låt folk lyda mina ord och göra mina
  som.
  (16) Har du ett lågt spermierantal?
  (17) Fall lösa E.T.C
  fritt att kontakta honom på
  kahunahelp@yahoo.com, ring eller meddela honom på sin direktlinje +2348147400259 om du behöver hjälp
  berätta för honom vad du behöver vara salva.

  SvaraRadera
 147. After being in relationship with Wilson for seven years,he broke up with me, I did everything possible to bring him back but all was in vain, I wanted him back so much because of the love I have for him, I begged him with everything, I made promises but he refused. I explained my problem to someone online and she suggested that I should contact a spell caster that could help me cast a spell to bring him back but I am the type that don't believed in spell, I had no choice than to try it, I meant a spell caster called Dr Zuma zuk and I email him, and he told me there was no problem that everything will be okay before three days, that my ex will return to me before three days, he cast the spell and surprisingly in the second day, it was around 4pm. My ex called me, I was so surprised, I answered the call and all he said was that he was so sorry for everything that happened, that he wanted me to return to him, that he loves me so much. I was so happy and went to him, that was how we started living together happily again. Since then, I have made promise that anybody I know that have a relationship problem, I would be of help to such person by referring him or her to the only real and powerful spell caster who helped me with my own problem and who is different from all the fake ones out there. Anybody could need the help of the spell caster, his email: spiritualherbalisthealing@gmail.com or call him +2348164728160 you can email him if you need his assistance in your relationship or anything. CONTACT HIM NOW FOR SOLUTION TO ALL YOUR PROBLEMS

  SvaraRadera

Kommentera jättegärna!!

Om du inte har egen webb-sida väljer du Kommentera som: "Namn/webbadress" i menyn nedan. Därefter kan du fylla i endast namn och/eller e-mail innan du skickar kommentaren.

Kram Anna